KOPER, MESTO GARAŽNIH HIŠ? Poleg dveh velikih, občinskih, novo obljublja tudi Guberčev Grafist (FOTO)

Koper

V Kopru bodo v kratkem očitno zrasle kar tri večje garažne hiše. Poleg dveh načrtovanih s strani Mestne občine Koper – na Muzejskem trgu, ki je že v fazi izgradnje, in za Barko – se je za gradnjo parkirne hiše nasproti sodišča odločilo še koprsko podjetje Grafist. Pa Koper res potrebuje kar tri nove garažne hiše?

Koper bo z garažno hišo dobil približno 240 parkirnih mest.

Grafist bo garažno hišo zgradil na Ferrarski ulici v Kopru, nasproti sodišča, med Sparom in stavbo Ferspeda. V Grafistu so namreč zaznali povečano potrebo po parkirnih mestih na tej lokaciji. "Povečane potrebe so posledica izvedenih novogradenj, navedeno območje pa je pomembna točka za postavitev parkirišča tudi zaradi bližine mestnega jedra, v katerem je parkiranje močno oteženo," pojasnjujejo v gradbenem podjetju.

Grafistova garažna hiša bo v petih nadstropjih zagotavljala približno 240 parkirnih mest. Namenjena bo zlasti stanovalcem stanovanjskih stavb, ki se nahajajo v neposredni bližini, a boste v njej lahko parkirali tudi vsi, ki se boste v center Kopra odpravili po opravkih. Parkirna mesta bodo prodajali predvidoma po ceni med 12.000 in 14.000 evri, parkiranje pa bo možno plačati tudi mesečno z abonmajem oziroma na uro.

Na tej lokaciji bo Grafist zgradil petnadstopno garažno hišo.

Gradnja se bo začela takoj po pridobitvi gradbenega dovoljenja in se bo zaključila v enem letu, so nam načrte predstavili v Grafistu. Investicija je ocenjena na približno 2,5 milijona evrov.

Ali Koper res potrebuje kar tri nove garažne hiše?

Na Muzejskem trgu, v strogem centru mesta, občina sicer že dobro leto gradi podzemno garažno hišo, v kateri bo na voljo 468 parkirnih mest, v načrtu pa ima še garažno hišo Sonce za poslovnim objektom Barka, kjer bo v petih nadstropjih prostora za 462 vozil. Poleg tega sta v Kopru že v uporabi garažna hiša pod Bonifiko in Zelenim parkom.

Tako bo videti Grafistova garažna hiša na Ferrarski ulici.

A so v Grafistu prepričani, da garažnih hiš ni in ne bo preveč, saj so le-te zaradi racionalnejše rabe prostora vedno dobrodošle. "Vse garažne hiše, ki jih Koper premore oziroma jih bo v kratkem dobil, so relativno enakomerno razporejene po mestu. Garažne hiše so po našem mnenju najprimernejši način za razbremenitev velikih mestnih površin, ki so sedaj, namesto za druge vsebine, namenjene parkiranju," so svojo odločitev za gradnjo še ene garažne hiše v centru Kopra, pojasnili v podjetju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  09 .08. 2020 ob  20: 11
Vse pride prav za pranje umazanega kapitala ki prihaja iz balkana.
Župani in direktorji v Istri se menjajo a grafisti ostajajo. Lp
Ištrijan |  08 .08. 2020 ob  17: 04
Grozljivo kaj delajo s Kopra! Negledljivo in bolece je kaksna grda infrastruktura se dviga po nasem mestu, zacensi s tisto sramotno ogabno gmoto betona na bonifika. Pa vsi trgovski centri in zdaj se tola velum.....
vseved |  08 .08. 2020 ob  14: 19
Upam, da mu ne bodo dovolili postavit te grde tvorbe.
anton |  08 .08. 2020 ob  13: 58
... odlična novica in vizija razvoja mesta, edino obalno mesto, ki ima/bo imelo rešene težave glede parkiranja, ki je temelj za razvoj mesta in umik "pločevine" z mestnih ulic ...
kokodek |  08 .08. 2020 ob  10: 53
24
podpiram gradnjo garažnih hiš, bomo imeli vsaj kje spati, ko bomo vsi morti di fame !!!!!