Koper je najvarnejše slovensko mesto

Včeraj, 20. marca, so v okviru mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti v Ljubljani svečano podelili nagrade "Slovenian Grand Corporate Security Award 2012".

Nagrado za najbolj varno mesto v Sloveniji je prejelo mesto Koper. Nagrado je v imenu župana Mestne občine Koper Borisa Popoviča sprejel podžupan Danijel Cep, ki je ob tej priložnosti povedal: "V Mestni občini Koper smo izredno ponosni na nagrado. Tudi v prihodnje si  bomo prizadevali obdržati to raven varnosti. Zahvaliti pa se moram seveda tudi možem v modrem, ki dnevno skrbijo za varnost, red in mir v naši občini."

Med enajstimi mestnimi občinami v Kopru namenijo najvišji odstotek sredstev za zagotavljanje varnosti.

Za naziv najbolj varno mesto se je potegovalo enajst mestnih občin, kriterija ocenjevanja pa sta bila število kaznivih dejanj v posamezni občini in raziskava, v kateri so ugotavljali, kaj in koliko v mestnih občinah naredijo za varnost svojih občanov, ali imajo zaposlenega strokovnjaka za varnostne zadeve, ali imajo ustanovljene posebne svete za varnost in ali so vanj vključeni mladi ter podobno.

Sorodne vsebine:

Koprčani, nadzirajo vas!

Jadra na referendum?

Spominek Mestne občine Koper za leto 2013

Deli novico:

Frula |  22 .03. 2013 ob  08: 42
KE KAZZADA, me zanima, koliko se zdi Koprčanom varno sprehajanje po promenadi poleti, ko vozijo motorini v vse smeri po peš coni. Gor in dol, po dva, trije na motorju po semedelski, po Carpaccievem trgu, mimo Taverne, v nasprotno stran od ceste itd.
Ne moreš otroka pustit niti da prosto teka naokrog, PREJ ALI SLEJ BO NESREČA, SAM ČAKAMO, A MORA KDO UMRET, DA SE BO TO SPREMENILO? A, najbolj varna občina, moja rit ...