KOPER IZSTOPA PO ŠTEVILU NOVOPOTRJENIH OKUŽB: Trend sprejemov v bolnišnice se povečuje

Slovenija

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 5395 PCR testov in pri tem potrdili 1080 okužb z novim koronavirusom, je sporočila vlada na Twitterju. Umrlo je 15 covidnih bolnikov, v bolnišnicah se jih zdravi 515, od tega 105 na oddelkih za intenzivno terapijo. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb na dan znaša 957.

V ponedeljek je bila pozitivna petina vseh opravljenih PCR testov, kar je več kot v nedeljo, ko je bil ta delež 16,2-odstoten. Tudi sedemdnevno povprečje potrjenih okužb se je v primerjavi z nedeljo povišalo za 14.

Je pa v primerjavi s ponedeljkom hospitaliziranih 11 covidnih bolnikov manj, sedem manj se jih zdravi na intenzivni negi. V ponedeljek je umrlo devet bolnikov več kot dan prej. V ponedeljek so v domačo oskrbo odpustili 61 covidnih bolnikov, na novo pa sprejeli 65. 

Kot je dejala Maja Bratuša, ki je vodila novinarsko konferenco o covidu-19, se trend sprejemov v bolnišnice povečuje.

V ponedeljek je bilo opravljenih 47.035 hitrih antigenskih testov, kar je podobno število testov kot teden prej.

Med občinami, kjer izstopa število novopotrjenih primerov okužb, je naštela Novo Gorico, kjer so v ponedeljek potrdili 42 okužb, Šempter-Vrtojbo (11), Ajdovščino (10), Koper (34), Divačo (14), Sežano (16), Kranj (32), Škofjo Loko (14), Celje (77), Šentjur (19), Žalec (30), Novo mesto (22), Ljubljano (136) in Maribor s 59 potrjenimi okužbami.

Najmanjše sedemdnevno povprečje okužb beležijo v Posavju, Pomurju in na Gorenjskem. Medtem ko pa imajo višje povprečje od državnega v goriški regiji, savinjski, obalno-kraški, osrednjeslovenski, koroški, primorsko-notranjski regiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija