Koper in Moskva z železniško povezavo

Družba SŽ-Potniški promet se s predstavniki ruskih železnic dogovarja o neposredni železniški povezavi med Moskvo in Koprom. Na tej relaciji, na kateri je predvideni čas vožnje 45 ur, bo poleti prihodnje leto vozil direktni vagon-spalnik, in sicer vsaj enkrat na teden, tako da se bo pridružil obstoječi poletni povezavi Budimpešte in Kopra.

 

Vozni red bo določen predvidoma že septembra, postanki pa bodo v Mariboru, Celju in Ljubljani, so danes sporočili s Slovenskih železnic.

Ruske železnice so Koper kot privlačen cilj izbrale na podlagi zanimanja ruskih turistov za obisk Slovenije. Predstavniki ruskih železnic so si že ogledali Koper in Ljubljano. Koper se tako kot evropski obmorski cilj pridružuje francoski Nici, kamor že vozi neposredni vlak iz Rusije.

"Iz Slovenije lahko s spalniki že potujemo neposredno do Münchna, Züricha in Budimpešte. S prestopanjem pa lahko potniki s spalnikom obiščejo vsa večja evropska mesta," so pojasnili na Slovenskih železnicah.

Ob tem so še navedli, da lahko z Dunaja s spalnikom potujemo v Prago, Krakov in Varšavo, iz Münchna v Bruselj, Amsterdam, Pariz ali Koebenhavn, iz Zagreba se lahko s spalnikom zapeljejo v Split, iz Beograda pa vse do Sofije in Carigrada.

Dr Velepic |  02 .08. 2013 ob  23: 44
-1
Zanimivo. Mislim pa da bo bilo dosti boljse postaviti redno linijo Koper-Ljubljana-Zagreb-Beograd-Skopje. Tu bi imeli ogromno potnikov saj v Kopru in v Sloveniji nasploh biva ogromno ljudi iz Hrvaske,Srbije,Makedonije. Pa se kako bi prisla prav povezava Koper-Ljubljana-Zagreb-Banja Luka-Sarajevo-Podgorica. No vsaj kaksna podobna povezava.