KOPER IN IZOLA BOSTA USTANOVILA ISTRSKI SVETOVALNI CENTER ZA OTROKE: Zakaj je Piran odstopil?

Koper

Koprski občinski svetniki so na včerajšnji seji v drugi obravnavi soglasno potrdili odlok o ustanovitvi Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Istre. K ustanovitvi centra, ki je doslej kot koprski svetovalni center deloval v okviru Osnovne šole Koper, sta pristopili Mestna občina Koper in Občina Izola, delovati pa bo začel septembra.

Piranska občina je od soustanoviteljstva svetovalnega centra, katerega namen ustanovitve in poslanstvo je skrb za duševno zdravje otrok, mladostnikov in njihovih staršev, odstopila, zato so novemu stanju prilagodili sestavo sveta zavoda in ustanoviteljske deleže, je pojasnil vodja občinskega urada za družbene dejavnosti Timotej Pirjevec.

Odlok o ustanovitvi svetovalnega centra bo predvidoma podprl tudi izolski občinski svet, do 1. septembra, ko je predviden začetek delovanja centra, pa bodo izvedeni vsi potrebni postopki za vpis novega javnega zavoda v register ter za pripravo kadrovskega in finančnega načrta.

Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Koper je sicer ustanovila koprska občina, od leta 2008 pa deluje pod okriljem OŠ Koper.

Hkrati z odlokom o ustanovitvi svetovalnega centra Istre so svetniki po skrajšanem postopku sprejeli tudi spremembo odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Osnovna šola Koper, s čimer ustanovitveni akt usklajujejo s prenosom dejavnosti svetovalnega centra na novoustanovljeni zavod.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija