KOPER GIBA Z MINI OLIMPIJADO: Aktivno sodelovanje cele družine

Koper

V okolici koprske Taverne bo v soboto, 15. septembra, potekal festival športa in aktivnih družin z naslovom Koper giba z Mini olimpijado. Festival bo imel tudi humanitarno noto, saj so se organizatorji odločili, da povežejo šport, umetnost in humanost.

Kulturno umetniško društvo Srce za Srce bo skupaj z ekipo Aktiven otrok in Koper Giba, kot strateški partner, podalo humanitarno noto festivalu.

Poleg simboličnih nagrad bodo udeležencem podarili tudi otroško knjigo, ki je med drugim obeležila mednarodni dan proti nasilju in se nahaja v vseh knjižnicah po Sloveniji.

Gre za knjigo z naslovom Deklica Malenica in njene zlomljene petke, ki jo bodo prejeli prvi trije nagrajenci, ki se bodo prijavili na festival.

Na festivalu bodo zbirali tudi sredstva za božično novoletna darila za socialno ogrožene družine in njihove otroke.

Gre torej za športno-družinski festival z dobrodelno noto, kjer bodo morali starši in otroci reševati gibalne naloge, spoznavati nove in že poznane športe ter aktivno sodelovati kot družina.

Dogodek bo spremljal bogat spremljevalni program: ustvarjalne delavnice, nogomet na milnici, predstavitev DoTerra izdelkov, napihljiv grad, lego kotiček, zabavne in poučne igre, zanimive metode učenja, poligon gasilcev in policistov ter reševalcev.

Deli novico: