KOPER DOBIVA PRAZNIČNO PODOBO: Titov trg bo letos krasila naravna jelka

Koper

Delavci Javne razsvetljave bodo danes začeli nameščati prve elemente novoletne svetlobne okrasitve mesta, ki bo v Kopru sicer zažarela 2. decembra. Novost bo naravna jelka z okrasitvijo na Titovem trgu, sicer pa se praznična podoba mesta letos ne bo bistveno spreminjala.

Čeprav nas do prižiga novoletne okrasitve loči še mesec in pol, bodo delavci Javne razsvetljave s podizvajalci začeli nameščati prve elemente. V prejšnjih dneh so svoja mesta na krožiščih sicer že zasedli podstavki svetlobnih skulptur, v prihodnjih tednih pa bodo napeljali več kilometrov svetlobnih verig in postavili druge okraske, ki bodo v Kopru pričarali čudovito božično-novoletno vzdušje.

Tudi letos Mestna občina Koper ne načrtuje bistvenih sprememb v praznični okrasitvi mesta, bo pa zamenjala nedelujočo in dotrajano razsvetljavo, na Titov trg pa vrnila naravno jelko z novimi okraski. Za dokup dotrajanih elementov, jelke in postavitev celotne okrasitve bo namenila največ 30.000 evrov.

V prazničnem decembru Mestna občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem načrtujeta pester program za vse generacije. Od prižiga lučk pa vse do prvih dni januarja se bo v Kopru zvrstilo več glasbenih izvajalcev, poskrbljeno bo za razgiban program za najmlajše, ob mandraču bo postavljeno drsališče. Celoten program bo znan v začetku prihodnjega meseca.

Deli novico: