KOPER BOGATEJŠI ZA NOVO GALERIJO IN ATELJE: Poleg pestrega kulturnega dogajanja se bo tukaj odvijal tudi nov študijski program

Koper

Na Kidričevi ulici v Kopru, kjer je bila nekoč poslovalnica Banka Intesa Sanpaolo, bo 2. septembra zaživela Galerija in atelje VUO UP PEF – BankArt. Gre za nove prostore Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, v katerih se bo z novim študijskim leto začel izvajati študijski program Vizualne umetnosti in oblikovanje ter za širšo javnost raznovrstni kulturno-umetniške prireditve.

Foto: Saša Maechtig

Prva dogodka pričneta v septembru, ki ju BankArt gosti v okviru mednarodne poletne šole Avtomatik Delovišča Neformalno mesto: začasne avtonomije utopije, in na kateri sodelujejo tudi visokošolski učitelji ter sodelavci z novega umetniškega študijskega programa s Pedagoške fakultete.

V četrtek, 2. septembra, ob 19. uri bo potekala ponovna otvoritev razstave Koprski optimizem, ki si jo bo mogoče ogledati do 15. septembra, 10. septembra ob 20.30 pa Evening Session. Celoten program poletne šole s spremljajočimi dogodki pa je objavljen tukaj.