KOPER BO DOBIL ŠE ČETRTEGA PODŽUPANA: Prihaja Janez Starman, Jasna Softić pa ostaja na položaju

Koper

Kot je potrdil za naš portal Janez Starman, ga je koprski župan Aleš Bržan povabil v svojo ekipo. Starman je sicer odvetnik in podpredsednik odvetniške zbornice, zato se bolj nagiba k temu, da bi funkcijo podžupana opravljal nepoklicno.

Janez Starman in Jasna Softić

Starman je bil v občinski svet izvoljen na Bržanovi listi. Kdaj točno naj bi zasedel mesto koprskega podžupana, pa z Bržanom še nista dorekla natančno, predvidoma naj bi se to zgodilo z novim letom. Prav tako Starman še ne ve, ali bo funkcijo opravljal poklicno ali nepoklicno.

"Ker sem odvetnik in podpredsednik odvetniške zbornice, se bolj nagibam k nepoklicnemu podžupanovanju, je pa seveda tukaj tudi veliko odvisno od tega, kaj se bo odločil župan Bržan," je povedal Starman.

Aleš Bržan in Robert Šuc

Koper ima trenutno tri podžupane. Jasno Softić, ki je na tem mestu vse od prihoda Bržana. Čeprav so nekateri mediji v preteklih dneh poročali, da naj bi jo Bržan zamenjal s Starmanom, se to še ne bo zgodilo, so nam zatrdili na koprski občini. Druga dva podžupana sta še Olga Franca in Mario Steffe.

Prihod Starmana na koprsko občino ne bo edina kadrovska sprememba v novem letu. Mesto občinske svetnice zapušča Ana Nadoh z Liste Aleša Bržana, ki se je preselila v Afriko. Naslednji na listi za zasedbo svetniškega mesta je Robert Šuc, ki ga je Bržan pred letom dni razrešil z mesta svetovalca, od letošnjega poletja pa sodeluje z Marjetico Koper. Kot je povedal za naš portal, uradno še ni prejel nobenega dokumenta, ga je pa o tem po telefonu obvestila sekretarka z Liste Aleša Bržana. "O podžupanskem mestu nisem razmišljal," nam je še odgovoril na vprašanje, če se nagiba tudi k tej opciji. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  11 .12. 2020 ob  11: 54
14
popo s svojimi odvetniki, sodišči, bolniškimi je pa bil odličen, hahaha
olor |  11 .12. 2020 ob  08: 30
-7
Župan Bržan, zakaj pa potrebujete toliko podžupanov? Javno prosim povejte.
Istriano |  10 .12. 2020 ob  15: 53
Predlagam še en oddelek na MO Koper. Oddelek za izgubljanje časa, ki bo koordiniral vse ostale zaposlene s Facebookom, Instagramom, kavice, malica, shopping po mestu, čitanje časopisov in revij in tako naprej. Devet mesecev sem čakal en zelo enostaven odgovor od MO Koper. Še dobrih 20 mesecev in vas ni več. To bo veselje.
Ivan |  10 .12. 2020 ob  15: 44
-2
In ta dodatni podžupan bo zadolžen za...?
Obala1 |  10 .12. 2020 ob  15: 11
Hrvati imajo en dober pregovor ki pravi Kaj rečemo ko vidimo 5 odvetnikov na dnu morja ? Dober začetek :-)
Lili |  10 .12. 2020 ob  14: 46
-4
No,no,no..pa se približujem velikemu finalu. Bržanu tiktaka.. Bržanček ti si bil samo lutka, da so se rešli Popoviča, Starmanom pa se že dooooolgooo cedi slina po prevzemu oblsasti v Koperu. In pravzaprav..zakaj pa sploh rabimo toliko teh podžupanov?
Obala1 |  10 .12. 2020 ob  14: 40
Enkrat da se zgodi da se strinjam z @Manofwhatever ...In zakaj bi Strman bil podžupan će vsi vemo da on faktički funkcionira kot župan a ta Brzan kao župan ga samo posluša
ManofSteel |  10 .12. 2020 ob  14: 37
-12
Vsekakor privoščim Kopru trenutno nesnago na občini....boste že prišli k pameti. S tem, da takrat bo vse razprodano...hahahahahahaha vi pa se boste zbudili s pratakom v danki
ManofSteel |  10 .12. 2020 ob  14: 36
-12
Starman vredu mož? Bwahahahaha...tiste, ki ni oplenil in prodal dobljene obravnave sigurno, bi ga imeli za dobrega moža, ja. Ziher da ja...e moji kmetauzerji...samo vi verjemite odvetnikom...hahahaha
frikofrkic |  10 .12. 2020 ob  13: 23
10
Starman je v redu mož. Dobrodošla pomoč Kopru.
Istriano |  10 .12. 2020 ob  12: 13
-10
Premalo je to, bi potrebovali še najmanj dva podžupana. Še slabi dve leti in boste spokali vsi skupaj.