Kopecky vodi, Humar sedmi

Na reliju Croatia v okolici Poreča, ki šteje za točke evropskega prvenstva, pa tudi za slovensko državno prvenstvo, je po sedmih hitrostnih preizkušnjah v vodstvu Čeh Jan Kopecky (Škoda Fabia S2000). Najboljši Slovenec je Aleks Humar (Renault Clio R3) na sedmem mestu.

Kopecky ima po polovici relija, v soboto se bo dirka nadaljevala in končala še s sedmimi "brzinci", skoraj minuto naskoka pred tekmeci. Na drugem mestu je Avstrijec Andreas Aigner (Subaru Impreza STI) z 52 sekundami zaostanka, še šest sekund več pa na tretjem zastaja Nemec Hermann Gassner Junior (Mitsubishi Lancer Evo X R4).

Vsi drugi tekmeci so že skorajda izpadli iz boja za vrh, saj ima že četrti Belgijec Pieter Tsoen (Škoda Fabia S2000) dve minuti in 16 sekund zaostanka. Na petem mestu je najboljši domači voznik Juraj Šebalj (Škoda Fabia S2000), na sedmem pa Humar, čeprav dirka s precej šibkejšim dirkalnikom od voznikov na vrhu. Za Čehom zaostaja tri minute in 23 sekund.

Drugi Slovenci niso pri vrhu. Na 13. mestu je Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO X) z dobrimi petimi minutami zaostanka, na 15. je Asja Zupanc (Mitsubishi Lancer EVO IX), mesto za njo pa Jani Trček (Mitsubishi Lancer EVO IX). Prvo dvajseterico zaključuje Alan Pajk (Citroen C2R2).