KONTROVERZNA IZJAVA NOSEČE IGRALKE: Spola otroka ne bo izvedela do njegovega 18 leta

Trendi

Včeraj je na svojem Instagram profilu nosečnost oznanila manekenka Emily Ratajkowski. Na svoji časovnici je delila fotografijo digitalne naslovnice revije Vogue, na kateri razkriva svoj nosečniški trebuh. Novica v javnosti odmeva še toliko bolj zaradi njene izjave, da z možem spola otroka ne bosta vedela, dokler ne dopolni 18 let.

View this post on Instagram

Grateful & growing ???? Thank you @voguemagazine for this very special cover.

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Po objavi nosečnosti je Emily Ratajkowski dejala, da z možem ne bosta vedela spola otroka, dokler otrok ne dopolni 18 let. Novico je manekenka objavila na svojem Instagram profilu, ko je objavila digitalno naslovnico Vogue. Ob njej je zapisala: "Hvaležna in raste [...] Hvala @voguemagazine za to prav posebno naslovnico."

Emily in njenega moža Sebastiana Bear-McClarda so preplavile čestitke zvezdnikov, kot so Paris Hilton, Jen Atkin in Kourtney Kardashian. Čestitali sta ji tudi Gigi Hadid in Ashely Graham, ki sta v zadnjem času tudi sami postali mamici.

Poleg naslovnice, je Emily objavila tudi odprto pismo, v katerem razpravlja o svoji nosečnosti in otroku. V pismu je zapisala: "Med nami je vendar resnica - tista, ki namiguje na možnosti, ki so bolj zapletene od tega s kakšnimi genitalijami se bo rodil otrok. Resnica, da na koncu nimamo pojma, kdo - namesto kaj - raste v mojem trebuhu."

"Kdo bo ta oseba? Kakšnemu človeku bomo postali starši? Kako bodo spremenili naše življenje in kdo smo? To je čudovit in grozljiv koncept, ki nas dela nemočne in ponižne," je še dodala.

Igralka, ki jo poznamo predvsem iz filma Gone Girl, je nadaljevala, da želi svojemu otroku vsiliti "čim manj stereotipov o spolu", a kljub temu razume željo, da bi želela vedeti spol svojega odraščajočega otroka.

Zapisala je: "Ne glede na to, kako napredujoča bi lahko bila, razumem željo po tem, da bi izvedela spol najinega ploda; zdi se kot prva prava priložnost, da si ogledava, kdo bi lahko bil. Ko se moje telo spreminja na bizarne in neznane načine, je tolažilno pridobiti kakršne koli informacije, zaradi katerih bi bilo tisto, kar prihaja, bolj resnično."

Primeri, da ljudje bodoče mamice sprašujejo ali si želijo fantka ali punčko, so zelo pogosti. V odgovor na to je Emily zapisala: "Za ta posploševanja ne očitam nikomur - veliko naših življenjskih izkušenj je povezanih s spolom in neiskreno bi bilo, če bi poskušali zanikati resničnost mnogih izmed njih. Ampak ne maram, da ljudem, kaj šele dojenčkom, vsiljujemo predsodke na podlagi spola." 

Nadaljevala je: "Želim biti starš, ki svojemu otroku dovoli, da se mu pokaže. Pa vendar se zavedam, da čeprav upam, da bo moj otrok sam določil svoje mesto na svetu, se bo, ne glede na vse, soočil z nespornimi omejitvami in konstrukcijami spola, preden bo lahko spregovoril ali, hudiča, se celo rodil."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija