KONTROVERZEN OGLAS NA BOLHI: "Podarim covid-19, množično, tudi preko poljubov, lepo vabljeni!"

Slovenija

V spletnem oglasniku Bolha se je včeraj pojavil precej nenavaden oglas na sicer izredno aktualno temo. Nekdo podarja novi koronavirus.

"Glede na to, da sem trenutno okužen in da je povpraševanje po koronavirusu množično, sem pripravljen virus brezplačno deliti med ljudi. V kolikor ste zainteresirani, mi pišite ali pokličite. V primeru, da ste mlado dekle s prijetnim nasmehom, sem virus pripravljeni deliti tudi preko poljubov," je ironično zapisal uporabnik otko123. Ob tem je še dodal: "Politika si želi precepljenosti, vsi ostali si želimo prebolelosti in potrdil o tem. Lepo vabljeni, veljavno še 10 dni."

Neznanec iz Škofje Loke koronavirus ponuja brezplačno oziroma ga podari. Oglas pa je umestil v kategorijo kmetijstva in gozdarstva, natančneje čebelarstva.

Oglas se je na Bolhi pojavil ravno v času, ko so vse glasnejše govorice o t. i. covid ruleti. Več ljudi, predvsem mlajših, ki praviloma bolezen prebolevajo v blažji obliki, naj bi si namreč želelo namerno okužiti s koronavirusom ter si tako med poletjem zagotoviti več svobode.

Pred namernim okuževanjem za pridobivanje možnosti prehajanja meja, potovanj ipd. sicer svari tudi stroka. Specialist infektologije in intenzivne terapije Tomaž Vovko je na včerajšnji vladni novinarski konferenci opozoril, da je covid-19 nepredvidljiva bolezen, ki pri nekaterih pušča dolgotrajne posledice, zato jo je bistveno bolj varno preprečiti kot pa preboleti.

Da je to praksa, ki je definitivno nevarna, se strinja tudi vodja vladne svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar, ki je še opozorila, da se bo z večjo dostopnostjo cepljenja to, da je nekdo prebolel covid-19, umaknilo iz ugodnosti pri prehajanju mej.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija