KONSTANTNO JE PIJANA, A NE PIJE: Vsa hrana, ki jo zaužije, se v njenem telesu pretvori v alkohol (VIDEO)

Trendi

26-letna Alyssa Kelsch iz Salt Lake Cityja boleha za precej nenavadnim in redkim stanjem. Njen sindrom je krivec za to, da je dekle nenehno pijano – vsa hrana se v njenem telesu namreč pretvori v alkohol. Diagnozo so ji postavili po več mesecih obiskov zdravnikov in specialistov, piše Daily mail.

Njena mati Brooke Kelsch je leta 2018 opazila, da ima hčerka 'alkoholno sapo' in lesketajoče oči ter da nenadoma bruhne v smeh in nejasno govori. Kljub temu, da je bila videti pijano, je mati vedela, da Ayssa ne pije alkohola, zato je takoj začela iskati odgovore. Po več mesecih pregledov pri zdravnikih in specialistih je bila Alyssa končno diagnosticirana z redkim stanjem, avtopivovarskim sindromom (ang. auto-brewery syndrome).

Zaradi tega sindroma se vsi ogljikovi hidrati in sladkor, ki jih dekle zaužije, v njenem telesu pretvorijo v alkohol, kar ima za posledico stanje, podobno pijanosti. Alyssa, ki sicer dela kot umetnica tetoviranja, trenutno jemlje protiglivična zdravila, da bi ji pomagala preprečiti 'opijanje' z zaužito hrano. Svojo zgodbo se je odločila deliti zato, da bi ozaveščala o tem redkem sindromu.

"Zdravila, ki jih jemlje za avtopivovarski sindrom, ji pomagajo, da lahko normalno uživa hrano, ne da bi postala 'pijana'. Odkar jih jemlje, je bila testirana in raven etanola se znižuje, zato je videti obetavno," je dejala njena mati.  Zdravniki menijo, da je bil sprožilec Alyssinega sindroma antibiotik.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Anica |  29 .03. 2020 ob  01: 51
Ta sindrom bi morao biti pogostejši. Nekateri ne bi bolehali od alkoholizma.