KONFLIKTEN DAN IZOLSKIH REDARJEV: Vozniki avtobusov se niso hoteli premakniti

Izola

Avtobusni prevozniki, ki že 15 let vozijo slovenske turiste na enodnevne kopalne izlete v Izolo, so nas obvestili, da so imeli včeraj prvič v vseh teh letih težave s parkiranjem in občinskimi redarji. Kot so pojasnili, avtobuse že od samega začetka parkirajo na istem parkirišču, tokrat pa so jih prestregli redarji, ki so zahtevali odstranitev avtobusov. Na izolski občini pojasnjujejo, da je bila večina avtobusov parkiranih nepravilno in da so jih preusmerili na drugo parkirišče.

Prevozniki zatrjujejo, da avtobusi niso nikogar ovirali, pri tem pa dodajajo, da so pripeljali okoli 1500 ljudi. Z redarji so se poskušali dogovoriti, zato so se obrnili na občino in župana, vendar naj bi naleteli na gluha ušesa. Kot pravijo, je bil župan odsoten, dobili pa so zagotovilo, da bodo zadevo uredili z vodjo občinskega redarstva. “Po nekaj minutah je na parkirišče prišel vodja in dejal, da je dobil nalog, da odstranijo avtobuse ali pa vsakemu napišejo globo v znesku 40 evrov,” so zapisali avtobusni jezni prevozniki.

Zatrjujejo, da so plačali parkirnino, poleg tega pa da avtobusov niso mogli premakniti, ker so vezani na cestne predpise in so bili primorani imeti 9-urno pavzo, a redarji so jih kljub temu oglobili. “Vodja (redarstva, op. ur.) nam je povedal, da nas naslednji četrtek čaka enak postopek ... mi pa potem razmišljamo, če bi goste vozili na hrvaško obalo,” zaključujejo prevozniki.

Parkirnina ni bila plačana, avtobusi napačno parkirani

Kot so nam pojasnili na izolski občini, so na parkirišču na Tomažičevi ulici, pri hotelu Delfin, za avtobuse namenjena in označena štiri parkirna mesta. Včeraj dopoldne je bilo na tem parkirišču parkiranih 15 avtobusov, in sicer štirje pravilno in 11 nepravilno parkiranih na mestih za osebna vozila in avtodome.

“Teh 11 avtobusov je zasedlo skoraj celotno parkirišče, zato smo na Občino Izola prijeli prijavo s strani upravljavca parkirišča, Komunale Izola. Upravljavec je vztrajal, da se avtobuse odstrani in se jih usmeri na za avtobuse primerna parkirišča. Občinski redarji so na kraju dogodka voznikom avtobusov odredili, da avtobuse premaknejo na parkirišče pri Mehanotehniki, ki je primerno za večje število avtobusov,” so zapisali v odgovoru z občine.

Navodilo redarjev naj bi upošteval le eden od voznikov, druge, ki so bili nepravilno parkirani na mestih, namenjenih osebnim vozilom in avtodomom, pa so oglobili. Kot so še poudarili na občini, za večino nepravilno parkiranih avtobusov ni bila plačana parkirnina. A tudi če bi bila, to ne spremeni dejstva, da so bili vozniki avtobusov v prekršku, dodajajo.

Deli novico:

voznik 1 |  15 .08. 2016 ob  12: 41
Spoštovana gospa ta prava,verjemite ,da si bomo poiskali bolj prijetnejšo destinacijo,kjer bomo zaželeni.Da pa Vam avtobusi brnijo pred Vašimi okni,pa je predvsem zasluga Vaše občine saj bi lahko parkirne prostore prestavili na
dasno stran parkirišča, zato smo mi vedno parkirali naprej ,da Vam nismo povzročali dodatnega hrupa in smradu imamo pa tudi ekološke motorje ero 4 in euro 5.
taprava |  14 .08. 2016 ob  12: 39
-5
Dragi šoferji predvsem pa večina gostov. Niste vsi enaki. Zato se opravičujem če se kdo počuti užaljenega zaradi mojega komentarja. A povedala sem resnico. Tudi dokumentirala sem nesnago, ki so jo nekateri pustili za sabo, saj tam sprehajamo pse, za katerimi čistimo. Avtobusni prevozniki pa ( vi že veste kateri med vami) ste si vzeli pa malo preveč "svobode" ko ste za svojimi avtobusi prirejali skrite rostiljade! A se vam to zdi pošteno? Samo vprašam. In nazadnje. Avtobusi so imeli prižgane motorje precej časa ( da so lahko imeli klimo ) in predstavljajte si lansko peklensko vročino in kakšno je bilo stanje v tistih hišah ki so tik ob parkirišču. Pa ni nobeden nič rekel. Prekoracili ste dobro voljo nas domačinov in čas je da greste naprej. Upam da vas je to kaj izucilo! Pa lep pozdrav!
voznik 1 |  09 .08. 2016 ob  22: 38
10
Glede na to,da že skoraj 10 let poslušamo od domačinov,kaj delamo pri njih gužvo in se naj rajši spravimo,kam drugam ,svoj obraz pa je pokazala nazadnje tudi občinska redarska služba,smo se v našem podjetju odločili,da naslednjo sezono ne bomo več vozili gostov v Izolo,tako se je tudi že odločilo nekaj naših potnikov,kateri so prebrali Vaše negativne komentarje in so nam že za v četrtek odpovedali prevoz.Če res od teh gostov niste imeli nič ,kot vseskozi zatrjujete,mislim,da zaposleni v hotelu Delfin niso takega mnenja,se morate zamisliti malo na sebe kaj je z Vami narobe,da niste sposobni prodati svoje ponudbe ali pa še kar živite v nekem svojem svetu,da Vam bo vse padlo iz neba. Priporočam pa Vsem, ki tako negativno razmišljate,da tisti ki jih nebo več,v Izolo,da bodo prišli
drugi in boljši se ne preveč zanašati na to,ker slab glas se zelo hitro širi na okoli.Glede tistih 20 eur kazni pa smo vsi sposobni plačati,tako da ne boste nič prikrajšani v Vašem gostoljubnem kraju,čeprav je tudi pravno sporno kako lahko avtomat ko je že prodal 4 karte,toliko je namreč parkirnih mest in bi morali imeti tablo zasedeno,še kar veselo kasira naprej,potem pa še svoj piskrček pristavi redarska služba.
Izolan |  09 .08. 2016 ob  14: 04
-9
Kdo je odgovoren za kaos? Ker ni šlo za en, ampak 15 avtobusov, bi moral organizator za to poskrbeti. Škoda je "pametovati", kazen naj naložijo organizatorju ....
drugi |  09 .08. 2016 ob  07: 00
10
ko oblast zgradi drugi tir do Izole ,avtobusi ne bodo več potrebni. Kje pa v Piranu parkirajo? bo treba spelat drugi tir do Portoroža.Problem rešen................
taprava |  08 .08. 2016 ob  10: 29
-12
Pravilno! Ne samo to, da ti turisti nimajo niti za vodo ispod tuša... Ne boste verjeli, a tudi dobesedno poserjejo za bližnjimi kanelami. Poleg tega, pa so lani avtobusi parkirali povprek, za avtobusom pa je potekala ilegalna roštiljada da so kopalci kaj pojedli. Torej niso zapravili niti centa! Naj bo plaža za vse Slovence, a naj avtobuse lepo parkirajo kjer jim je mesto. Bravo redarji.
Mogoče Bog |  08 .08. 2016 ob  04: 27
-9
Stres je neurejenost, nasilje, hrup, bolečina. Od kod stres? Prvi človeški par, ustvarjen takoj zrel, s popolnim umom in telesom, sta živela brez problemov. Nato pa je prišel vsem dobro poznani greh z jabolkom. Od takrat naprej človeštvo ni več popolno. Zaradi ponosa in nečimrnosti so prišle duševne bolezni. Obala ni norišnica, ampak neki-sedaj mnogi so norci, še predvsem med mladimi. Sama shizofrenija in psihopatija, brez sočutja in vesti. Rešitev za človeštvo je samo tisočletno Jezusovo kraljestvo, kar je lepo in jasno opisano v Svetem pismu. Ne bit budale. Izogibat se vseh teh norcev, ki ljubijo sebe, denar in užitke, a ne Boga. Ti si čLOVEk, ne pa opica. Prekini to telovadbo.
Genij |  07 .08. 2016 ob  20: 21
-3
Sem. In?
@Sami pametni |  07 .08. 2016 ob  19: 59
-2
Ti, genij, si že bil kje drugje po svetu?
Izolanka |  07 .08. 2016 ob  14: 37
-4
Pravilno.
krneki2016 |  07 .08. 2016 ob  14: 33
10
V Izoli je očitno dovolj drugega turizma, da takega enodnevnega ne rabijo. Denar se verjetno steka v potokih od bolj petičnih gostov.
To, da je Eurofest šel v Koper, je veliko mojih znancev Izolanov pozdravilo, saj so se tako znebili hrupa in gužve ob tem tradicionalnem dogodku. Istim gredo v nos tudi ostale prireditve, da ne govorim o navalu "žabarjev" vsak vikend. Isti ljudje pa se vozijo vsak dan v službo v Koper, v Dekane(!!!), na Kozino, Ljubljano in Kranj, ker v Izoli ni delovnih mest.
Kot pravi lokalni pregovor: "Nimaš kej, če nimaš nič."
lp
hojlala |  07 .08. 2016 ob  09: 56
Nekaj let nazaj je šofer avtobusa dubu od gostilničarja zastonj malico če je ustavu pred oštarijo, očitno ni več tako.
1