KONEC TEDNA V GORAH VEČ NESREČ: Turna smučarka z glavo priletela v skalo, pohodnik si je poškodoval nogo (FOTO)

Slovenija

V gorah se je konec tedna zaradi nesreč zvrstilo več helikopterskih reševanj. Tri je opravila policijska letalska enota z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje v gorah, še eno pa je zaradi zasedenosti policijskega helikopterja opravila reševalna ekipa Slovenske vojske, so sporočili iz policije in opozorili na zahtevne razmere v gorah.

V soboto je policijski helikopter z gorskimi reševalci najprej pomagal pohodniku z zdravstvenimi težavami v Blejski koči v Krnici, davi pa je v bližini Doma pri izviru Završnice reševal moškega s poškodovano nogo.

Dopoldne je z gorskimi reševalci opravil še zahtevno reševanje turne smučarke na območju Rateč, ki je med spustom z Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Smučarka je bila sicer ustrezno opremljena in je smučala z manjšo skupino, ki ji je z gorskimi reševalci tudi nudila prvo pomoč.

Za nami je pester vikend. Včeraj, v soboto, 28.1. smo posredovali na Blejski koči na Lipanci, kjer je obolela in...

Objavil/a Gorska reševalna služba Radovljica dne Nedelja, 29. januar 2023

Med reševanjem turne smučarke pa je bilo potrebno še reševanje obolelega pohodnika na Ptičjem vrhu nad Planino pod Golico. V dogodku so posredovali jeseniški gorski reševalci in dežurna ekipa brniške helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske.

Na policiji so pojasnili, da so vse obolele in poškodovane prepeljali v zdravstvene ustanove, hkrati pa še enkrat opozorili na zahtevne zimske razmere v gorah, veliko snežnih pasti in nizke temperature. Zaradi takih razmer je namreč povečana nevarnost za nesreče in snežne plazove. K previdnosti pozivajo tudi na smučiščih, ki bodo v naslednjih dveh tednih zaradi šolskih počitnic množično obiskana.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija