KONEC TEDNA SPET POVEČAN PROMET: Na katerih cestah gre pričakovati največjo gnečo?

Slovenija

V naslednjih dneh bo promet povečan predvsem od meje s Hrvaško proti Avstriji ter od Madžarske proti Ljubljani in naprej proti Italiji, zato je pričakovati zastoje predvsem pred delovnimi zaporami in običajnimi ozkimi grli, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Največ prometa bo od Hrvaške proti Avstriji, kjer so pričakovani zastoji predvsem pred Šentiljem in Karavankami vsak dan, najbolj pa od sobote do torka. Na gorenjski avtocesti se največ prometa pričakuje v popoldanskih konicah med Ljubljano in Kranjem, na primorski avtocesti pa v obe smeri, največ v soboto, nedeljo in ponedeljek. Na meji s Hrvaško bodo bolj ali manj obremenjeni vsi mejni prehodi tako na vstopu v Slovenijo kot pri izstopu.

Od petka 23. avgusta od 19. ure, do nedelje 25. avgusta do 15. ure, bo promet na štajerski avtocesti od priključka Ljubljana vzhod/Zaloška do Zadobrova proti Mariboru zaradi nujnih vzdrževalnih del potekal po prehitevalnem pasu. V petek 23. avgusta od 18. ure, do nedelje 25. avgusta do 23. ure, bo v razcepu Koseze popolna zapora odseka iz A2 na H3. Obvoz bo urejen preko priključka Brdo.

Na odseku med priključkoma Kranj-vzhod in Brezje potekajo pripravljalna dela za preplastitve konstrukcije odsekov proti Karavankam. Potekala bodo dela na odsekih Kranj-vzhod - Kranj-zahod, Podtabor - Brezje, Kranj-zahod - Podtabor ter na razcepu Podtabor.

V predoru Karavanke bodo od 28. avgusta do 2. septembra, v nočnem času med 18. in 6. uro zjutraj, predvidoma od 15 do 20 minutne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani predora (A11) Karavanke.

Na štajerski avtocesti bo v soboto 24. avgusta zaradi nujne sanacije dilatacije od 6. do 17. ure zaprt vozni pas proti Mariboru pri priključku Celje center. Na odseku Šentilj - Pesnica proti Ljubljani je delna zapora zaradi rušitve in preureditve cestninske postaje Pesnica. Dela so predvidena do 22. oktobra

Povečan promet bo tudi zaradi mednarodnega sejma Agra v Gornji Radgoni in okolici od 24. do 29. avgusta.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija