KONEC TEDNA KAR 208 NUJNIH PRIMEROV! To je bil razlog, da so obalni policisti posredovali tudi v San Simonu

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 208 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 741 klicev. Obravnavali so 17 prometnih nesreč, pri katerih se je ena oseba lažje telesno poškodovala, pri ostalih pa je nastala le materialna škoda. Zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 18 tatvin, dva vloma in dve poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 22 primerih (4-krat v zasebnih prostorih in 18-krat na javnem kraju).

V noči iz četrtka na petek je v Kopru neznanec pristopil do parkiranega vozila in z večjim kamnom razbil vetrobransko steklo. Škode je za 1.000 evrov. Policisti o storilcu še poizvedujejo. V soboto ob 7.46 pa je 30-letni moški v San Simonu namerno poškodoval tri osebna vozila. Policisti so ga prijeli in privedli na policijsko postajo ter izvedli zaslišanje zaradi storitve kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari. Sledi kazenska ovadba.

Razgrajal v lokalu v Piranu

V noči na soboto ob 00.21 so piranski policisti posredovali v gostinskem lokalu v Piranu, kjer je vpil in se prepiral 35-letni Portorožan. Ker s kršitvijo javnega reda in miru ni prenehal niti po ukazu policistov so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog.

V noči na nedeljo ob 0.17 pa so piranski policisti posredovali zaradi glasne glasbe v stanovanju v Luciji. 26-letnemu moškemu so zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

V petek je ob 18.09 na avtocestnem odseku Kozina–Koper prišlo do požara na osebnem avtomobilu. Gasilci so goreče vozilo pogasili, policisti pa so na kraju ugotovili, da je do požara prišlo zaradi tehnične okvare v motornem delu vozila. Zaradi gašenja je bil promet na avtocesti delno oviran, do zastojev pa ni prišlo.

Alkohol in droge

V petek ob 12.49 so koprski policisti zaustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je potekla veljavnost registracije. V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili tudi, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Zaradi nedovoljene tehnične predelave so koprski policisti v soboto 20-letniku zasegli skuter Piaggio Zip-25. Sledi obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Starod so policisti v soboto pri mejni kontroli državljanu Francije zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. V nedeljo ob 13.10 pa so policisti na mejnem prehodu Starod 27-letnemu državljanu Švice prav tako zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper oba tujca je bil izpeljan hitri postopek z odločbo.

V nedeljo so policisti v Olmu ob 14.55 zaustavili 28-letnega voznika motornega kolesa, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Motorno kolo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

V petek so koprski policisti ob 20.46 v Gračišču ustavili 43-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,53 miligrama na liter izdihanega zraka. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper njega po podan tudi obdolžilni predlog.

Prav tako v petek, ob 21. uri, je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola 39-letnik povzročil prometno nesrečo na avtocesti A1, v kateri je bil udeležen sam. Alkotest je vozniku pokazal rezultat 0,56 miligrama na liter. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil promet na avtocesti delno oviran. Pri prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

V soboto so izolski policisti ob 2.57 zaustavili voznika osebnega avtomobila, 52-letnega državljana Združenega Kraljestva, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,76 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njega bodo policisti podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Sežanski policisti pa so v nedeljo ob 23.37 zaustavili voznika na kolesu z motorjem, ki mu je alkotest pokazal kar 1,46 mg/l. 31-letniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Odvzete so mu bile tudi registrske tablice kolesa z motorjem, saj so policisti ugotovili, da je registracija potekla. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Vlomi in kraje

V zadnjih sedmih dneh je neznani storilec iz skupne kolesarnice stanovanjskega bloka v Kopru odtujil žensko kolo, neznane znamke. Lastnico je oškodoval za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Preko noči na soboto je neznani storilec vlomil v gostinski lokal v Kopru in od tam ukradel dve denarnici. Skupna materialna škoda znaša 250 evrov. Zoper storilca bodo policisti napisali kazensko ovadbo. Neznani storilec je v popoldanskem času v soboto vlomil tudi v stanovanjsko hišo v Dutovljah in ukradel za več kot 7.000 evrov denarja in drugih vrednejših predmetov. Policisti so opravili ogled, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V nedeljo ob 21.13 se je na Policijski postaji Koper zglasil občan in naznanil, da so mu v popoldanskih urah ukradli kolo znamke KTM, črne barve. S tatvino je bil oškodovan za 700 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka do danes obravnavali 28 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Od obravnavanih oseb na območju Slovenije nihče ni zaprosil za mednarodno zaščito oziroma azil. Devet oseb je bilo nastanjenih v center za tujce, sedem jih je bilo tekom vikenda že vrnjenih hrvaškim varnostnim organom. Ostalih 12 oseb bo vračanih tekom današnjega dne.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  06 .07. 2020 ob  22: 15
in kje oz.kaj ima tukaj v naslovu veze san simon? kaj se je tam dogajalo nisem zasledila iz prispevka.