KONEC POČITNIC, ZNOVA V ŠOLSKE KLOPI: V koprski občini se nadaljuje trend rasti števila učencev

Koper

V Mestni občini Koper, kjer je 11 osnovnih šol, se z novim šolskim letom nadaljuje trend rasti skupnega števila učencev. Letos jih bo 4980. V prvi razred bo šlo letos približno toliko otrok kot lani, in sicer 523. Med počitnicami so med drugim dokončali prizidek k OŠ Dušana Bordona v Semedeli, so sporočili z občine.

Naložba v prizidek šole v Semedeli je vredna skoraj 1,2 milijona evra. Šola je pridobila 600 kvadratnih metrov dodatnih površin. Ob OŠ Elvire Vatovec v Pradah pa so poleti obnovili izolacijo telovadnice.

Medtem se nadaljuje gradnja novega objekta OŠ Oskarja Kovačiča na Škofijah. S sodelovanjem občine se bo letos začela še obnova zgodovinske stavbe Collegio dei Nobili, v katerem domujeta osnovna šola in gimnazija z italijanskim učnim jezikom, so sporočili.

Ob začetku šolskega leta so posebno pozornost namenili varnosti najmlajših udeležencev v prometu, so še poudarili. V akciji Varna pot v šolo so delavci komunalnega podjetja Marjetica v okolici šol postavili opozorilne table za voznike. Ob šolskih poteh bodo vsaj do konca prihodnjega tedna policisti, redarji, gasilci in prostovoljci iz vrst upokojencev, so pojasnili na občini.

Na koprski policijski upravi kljub temu še dodatno pozivajo vse udeležence v prometu, naj bodo v prvih šolskih dneh posebej pozorni v bližini vrtcev, šol in krajev, kjer se zadržujejo otroci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija