Konec oktobra protest proti vladi

Slabo leto dni od protesta proti bančno-politični eliti, ki je potekal 29. oktobra lani, je Gibanje 29. oktober na socialnem omrežju Facebook napovedalo nov protest proti vladi. Ta naj bi potekal 29. oktobra ob 16. uri na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Uro pozneje je podoben protest napovedan na Trgu republike pred DZ v Ljubljani.

Udeležbo na mariborskem shodu, ki je na Facebooku napovedan z naslovom Protest proti vladi, je do zdaj potrdilo skoraj 400 ljudi. Udeležbo na shodu, ki naj bi pod enakim naslovom potekal v Ljubljani, pa je do zdaj potrdilo nekaj več kot 50 ljudi.

Organizatorji obeh shodov pojasnjujejo, da stanje, na katerega so opozarjali 29. oktobra lani, počasi postaja realnost, saj "bankirsko-politična elita na hiter in pritlehen način preureja zakone in si podreja institucije, da lahko razproda vse, kar je Sloveniji še ostalo".

Organizatorji premierki Alenki Bratušek, vladi in DZ očitajo arogantnost, ki "spominja na superiornost diktatorskih režimov, ki smo jim bili priča v prejšnjem stoletju".

Pravna država po njihovem prepričanju postaja samo še iluzija, država pa z vedno večjim zadolževanjem, "od katerega ljudstvo nima nič, tone vse globlje in globlje". Zato je "potrebno, da ljudstvo pokaže svojo moč in da opomni poslance in ostale funkcionarje, da delajo oni za ljudstvo, ne ljudstvo za njih", so še zapisali organizatorji.

protestnik |  07 .10. 2013 ob  12: 27
V parlament bi morali vsi posiljati lepe pakete daril, da izkazemo, kako jim imamo radi, samo, da nebi potem bili kaznovani zaradi prejemanja daril.
zokykralj |  06 .10. 2013 ob  23: 46
eno bombico vržt not v parlament, lih tako za malo prestrašit politike ki se čutijo nedotakljive... :P
koprcan |  06 .10. 2013 ob  20: 35
Baje bodo protesti po celi drzavi v vseh mestih ob 16 uri na glavnih trgih, torej ob 16:00 na Titovem trgu, kdo zeli spremembe. Protestiranje ni samo vasa pravica, temvec tudi DOLZNOST!!!! Kdor zatira proteste in krsi osnovne clovekove pravice je kriminalec, kateremu bo nekoc sojeno, saj taki osebki nimajo pravice ziveti med normalnimi in postenimi ljudmi in bodo morali placati hudo kazen!!!