KONEC JANUARJA SKUPŠČINA INTEREUROPE: Upravi bi dali soglasje za prevzem preostalih delnic sarajevske družbe

Koper

Intereuropa je za 27. januarja sklicala skupščino, na kateri bi upravi dali soglasje za izvedbo obvezne prevzemne ponudbe za preostale delnice družbe Intereuropa RTC iz Sarajeva, ki se mora odviti do konca januarja. Skupščine ne bo, če bo uprava Intereurope, za katero do ponedeljka traja prevzemna ponudba, to lahko storila brez soglasja.

Pošta Slovenije je 72,13-odstotna lastnica Intereurope, ponudba za prevzem preostalih delnic Intereurope pa se bo iztekla v ponedeljek. Uprava Intereurope zaradi prevzemnih postopkov ne sme sklepati poslov zunaj rednega poslovanja družbe brez sklepa skupščine delničarjev. Ker je Komisija za vrijednosne papire v Bosni in Hercegovini podala zahtevo, da se prevzemna ponudba za preostale delnice Intereurope RTC izvede do konca januarja, je Pošta Slovenije predlagala skupščino, na kateri bi upravi Intereuropi za to podelili soglasje, izhaja iz sklica, v petek objavljenega na Ajpesu.

Intereuropa je lastnica 95,8 odstotka družbe iz Sarajeva. Če bodo vsi preostali delničarji sprejeli ponudbo za prevzem te družbe, bo skupna vrednost sklenjenih pravnih poslov znašala 486.786 evrov, so navedli. Pošta Slovenije predlaga, da se skupščina 27. januarja izvede, če bo na ta dan za upravo Intereurope še veljala zakonska omejitev po izvedbi izrednih poslov. Če temu ne bo tako, bo Pošta Slovenije predlagala preklic skupščine, so napovedali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija