KONEC DISKRIMINACIJE: Nutella v Sloveniji bo morala biti enaka kot v Nemčiji

Svet

Velikokrat so se v javnosti pojavljali dvomi, ki so jih podprle različne raziskave, da ima priljubljeni namaz Nutella, ki ga najdemo na slovenskem tržišču, manj kakovostne vsebine od tistega, ki je proizveden za zahodno Evropo. Zdaj bo tej diskriminaciji očitno konec, saj je evropski Odbor za notranje trg in varstvo potrošnikov sprejel direktivo, ki prepoveduje prodajo navidez istih proizvodov različne kvalitete v Evropski uniji.

Direktiva predpisuje, da bodo proizvajalci, ki na trg pošiljajo različno kvalitetne izdelke, prejeli kazen v višini štirih odstokov svojega letnega prometa. Poleg zakonodajnega procesa so sprožili tudi evropsko raziskavo kakovosti proizvodov.

To v praksi preprosto pomeni, da bo morala biti Nutella na policah slovenskih trgovin enake kakovosti kot tista v nemških trgovinah. Priljubljeni namaz je sicer le eden od najbolj znanih tovrstnih diskriminatornih primerov.

Kot nam je pojasnil evropski poslanec Igor Šoltes, član odbora, mora zdaj direktiva še na planarno zasedanje v Strasbourg, kjer jo mora potrditi evropski parlament. Najverjetneje bo to zasedanje marca, Šoltes pa je dodal, da je po njegovem mnenju zelo pomembno, da se je parlament pridružil boju, s katerim bo zaščitil potrošnike pred slabimi trgovinskimi praksami in zavajanjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
porkamalora |  25 .01. 2019 ob  17: 22
Nutella je le en proizvod. Veliko, morda večina stvari, ki se prodajajo v Sloveniji-Balkanu oz. šibkem delu EU (prehrana, zdravila, garderoba, računalništvo, avtomobili...) je nižje kvalitete ali iz nekega razloga namenjeno k nam. Najpogosteje gre za škart, stare zaloge, stare modele, neprodano robo itd. V veliko primerih je to tudi javno pregledno samo tega naši "uvozniki" ne povedo. Večina uvoznikov se še zmeraj ne zmorejo otresti jugo-nostalgije in namenoma iščejo prav tako robo, saj je cenovno zanje bolj zanimiva. Pokukajte v detajle, npr. nov avtomobil v Kopru in v Trstu, šive na garderobi po trgovinah, drobni tisk na zdravilih in prehrani, da ne govorim, da v Sloveniji ne najdete modela, številke, barve nečesa, in še kaj ...
mat888 |  25 .01. 2019 ob  17: 01
ne vem zakaj bi meli isto kot v nemčiji če bi lahko imeli boljšo kot je v italiji
ManofSteel |  25 .01. 2019 ob  14: 07
-10
Sicer jo ne jem več, od kar je notri olje od palme :/. Ko hoče raka...nek izvoli
ManofSteel |  25 .01. 2019 ob  14: 06
21
Jaz bi raje, da je enaka kot v Italiji :p