KONEC AVGUSTA O PRODAJI MARINE PORTOROŽ: Delničarji bodo odločali tudi o pogodbi o delitvi in prevzemu

Piran

Uprava Term Čatež je za 30. avgust sklicala skupščino, na kateri bodo delničarji odločali o soglasju za prodajo družbe Marina Portorož. Oktobra lani so Terme Čatež pogodbo o prodaji sklenile s skupno Adventura holding poslovneža Darka Klariča in družbo Glen, ki je v lasti menedžerjev Lesnine pod vodstvom Bojana Papiča.

Adventura holding in Glen sta za namen prevzema ustanovila skupno podjetje MMNT investicije, kaže vpis v Ajpesu. Skupščina družbe Terme Čatež bo tako konec avgusta odločala o soglasju k prodaji Marine Portorož podjetju MMNT. Delničarji bodo odločali tudi o pogodbi o delitvi in prevzemu, ki je posledica dogovora o prevzemu Marine Portorož 3. oktobra lani, je razvidno iz sklica skupščine, ki je objavljen na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Prodajalec in prevzemnik sta se namreč ob sklenitvi pogodbe dogovorila, da se bo pred njeno uresničitvijo izvedla oddelitev določenega dela sredstev in obveznosti Marine Portorož ter da se bodo ta sredstva in obveznosti prenesli na prodajalca. Po navedbah časnika Finance gre za nepremičninski del poslovanja marine.

Park Sonce

Eden od pogojev za sklenitev pogodbe je bila tudi ureditev razmer med Marino Portorož in občino Piran glede prenosa lastništva parka Sonce na občino, ki se je prav tako izpolnil lani jeseni. Sklenjeni dogovor Adventura holding in Glen v celoti podpirata, čeprav se je koncesija v skladu z novo koncesijsko pogodbo zvišala za skoraj štirikrat, na 180.000 evrov z DDV.

Marina Portorož naj bi imela v skupini Adventura holding nosilno vlogo v panogi upravljanja marin. Adventura ima v lasti že večinski delež družbe Nautički centar Liburnia, ki upravlja z marino na otoku Krk s 350 privezi.

Skupščina Term Čatež bo odločala še o imenovanju članov nadzornega sveta. Uprava predlaga, da se v nadzorni svet imenujejo Ada de Costa Petan, Robert Krajnik, Rok Gorjup, Mitja Grum, Samo Roš ter Goranka Volf. Vsem naj bi mandat začel teči s 30. januarjem 2020, z izjemo Volfove, katere mandat se bi pričel 17. julija 2020. Mandat vseh bo trajal do 29. januarja 2024. Delničarji se bodo seznanili še z informacijo, da bilančna izguba za leto 2018 znaša 5,51 milijona evrov in da kot izkazana bilančna izguba ostane nepokrita.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija