KONČNO SO SE SPOMNILI: Piranska občina bo obnovila most čez Drnico

Piran

Občina Piran je danes objavila javni razpis za rekonstrukcijo mostu čez Drnico na občinski cesti v Sečovljah. Na občini so se odločili za rekonstrukcijo mostu, ki je bil zgrajen v 60. letih, zaradi zmanjšane nosilnosti kot posledice poškodb ter slabe povezave mostu v smislu dostopa in sestopa.

Rekonstrukcija mostu bo po projektu obsegala zamenjavo prekladne konstrukcije, ojačitev AB sten z oporniki s podaljšanimi krili mostu, izdelavo prehodne plošče, obnovitev ceste na mostu in nad prehodnimi ploščami ter zamenjavo vodovodne cevi, ki poteka preko mostu, so danes sporočili z občine.

Površina rekonstruiranega mostu bo merila 41 kvadratnih metrov namesto trenutnih 34 kvadratnih metrov. Svetli razpon novega mostu bo 5,83 metra, širina vozišča pa 3,5 metra. Hkrati bo po projektu vodovodna napeljava zamenjana z bolj pretočno – premer cevi bo povečan iz 80 na 150 milimetrov. Nov most bo glede na zahteve hidrološko-hidravličnega elaborata in z njo povezane poplavne varnosti višji za 18 centimetrov.

Prenovljen most čez Drnico bo poleg višje nosilnosti zagotavljal višjo raven varnosti za voznike motornih vozil in pešce, so prepričani na piranski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija