"PO DVEH LETIH STA DVA KLJUČNA TEDNA KONČNO ZA NAMI": Tako hudomušno je sproščanje ukrepov pospremil koprski svetnik (VIDEO)

Koper

Ob umirjanju epidemije covida-19 se je vlada odločila za precejšnje sproščanje omejitvenih ukrepov. Od danes razen v zdravstvu, socialnem varstvu in zaporih izpolnjevanje pogoja PCT ni več potrebno. V šolah je odpravljeno samotestiranje, ostajajo pa obvezne maske. Te so še naprej obvezne tudi pri gibanju v zaprtih javnih prostorih. Koprski mestni svetnik in nekdanji podžupan Peter Bolčič je sproščanje ukrepov hudomušno komentiral na svojem Facebook profilu. V videoposnetku, v katerem uniči covidno potrdilo, izpostavi, da "sta po dveh letih ključna dva tedna končno za nami".

Z današnjim dnem so odpravljene vse epidemiološke omejitve v industriji, trgovini, turizmu in gostinstvu in drugih storitvenih dejavnostih. Pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) tako ne bo treba več dokazovati, sproščajo se omejitve delovnega časa gostinskih lokalov, odpirajo se nočni klubi, v storitvenih dejavnostih ne veljajo več omejitve pri številu ljudi.

Na družbenem omrežju Facebook je koprski mestni svetnik in nekdanji podžupan Peter Bolčič za današnji dan pripravil "motivacijsko sporočilo". V videoposnetku, v katerem si z obraza sname masko, nato pa strže in zmečka covidno potrdilo, pove: "Po dveh letih sta dva ključna tedna končno za nami. Končno."

Motivacijsko sporocilo za ponedeljek⤵️

Objavil/a Peter Bolčič dne Nedelja, 20. februar 2022

Še naprej pa bo treba upoštevati splošna pravila uporabe zaščitnih mask, razkuževanja rok, medosebne razdalje in zračenja prostorov. Uporaba zaščitnih mask je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih, razen v lokalih za mizami. Na odprtih prostorih pa so maske priporočljive, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje vsaj 1,5 metra.

Od danes se ukinja brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Proračun bo kril zgolj še hitre teste za dejavnosti, kjer se to še naprej zahteva. V šolah se za učitelje kot učence z današnjim dnem odpravlja obvezno presejalno testiranje. Od danes je zbiranje ljudi dovoljeno brez omejitev števila prisotnih in brez pogoja PCT.

Še naprej morajo osebe s potrjeno okužbo v izolacijo, že od sobote pa posameznikom v primeru tveganega stika z okuženim s koronavirusom ni več treba v karanteno. Jim pa pristojni priporočajo, da se sedem dni od zadnjega tesnega stika z okuženim testirajo, v obdobju 14 dni od stika pa naj se izogibajo nenujnim stikom z drugimi.

Vodja strokovne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je sicer ob sprejeti sprostitvi ukrepov s strani vlade navedla le, da so glede na aktualne epidemiološke razmere skupaj z različnimi strokovnjaki pripravili predlog postopnega in varnega sproščanja ukrepov, ob tem pa dodala, da so "člani svetovalne skupine še naprej na voljo za svetovanje zdravstvenemu ministru".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  21 .02. 2022 ob  14: 25
Balkan Warrior je po dveh letih trdega boja na fronti končno snel masko.
Kaj bi mi brez teh bojevnikov, ki se žrtvujejo za nas.
In ta je bil podžupan ?
čipollino |  21 .02. 2022 ob  12: 54
"Ku si šturlo vjetro..."
Istriano |  21 .02. 2022 ob  10: 30
17
Peter imenovan tudi Voltabandiera. Če naslednji župan spet Popovič mu bo spet lizal zadnjo plat? Kaj pa če bo župan nekdo tretji?
Bayliner |  21 .02. 2022 ob  10: 06
17
Ko nimaš volje do dela, kljub družinski (očetovi tradiciji), se prodaš novemu "šefu", potem malo soliraš in na veliko pametuješ. Uboga Slovenija s takimi cvetkami ...
kokodek |  21 .02. 2022 ob  08: 54
20
ke butasti gušti, da se za vsak drek daješ na splet
Občan |  21 .02. 2022 ob  08: 31
15
Kaj tale biser nima namena it na Hrvaško in ItalijojQuery1123011673080979010142_1645428640840?

Nepotrebna drama... pa po bitki so vsi generali ;)