KONČNO PRIHAJA PRAVO POLETJE? To je dan v tednu, ko bodo temperature dosegle 30 stopinj Celzija

Slovenija

Maj nam je postregel z obilico padavin, a če ste se nadejali prvih vročih junijskih dni, vas meteorologi še ne bodo razveselili s svojimi napovedmi. Daljšega obdobja suhega in vročega vremena še ni na vidiku. Danes in jutri bo zaradi vpliva severnih vetrov pri nas še precej sveže, temperature čez dan se bodo približale 20 stopinjam Celzija. Občutno topleje bo od četrtka dalje.

Hladen zrak se bo umaknil iznad naših krajev proti Črnemu morju, kjer bodo v prvi polovici tedna deležni pogostih padavin. Nad nami bo nastal omega blok, ki pa ne bo takšne narave, da bi nam prinesel daljše obdobje suhega in vročega vremena, piše vremenski portal Ciklon. Nad Skandinavijo se nahaja blokada, zaradi česar bodo nastajale temperaturne anomalije. Toplota bo potovala čez zahodno Evropo proti severu, zato bo v arktičnemu krogu tudi več kot 10 stopinj Celzija topleje.

Danes in jutri bo prevladovalo večinoma sončno vreme, a bo zaradi severnih vetrov sveže. Temperature bodo komaj dosegle 20 stopinj Celzija.

Občutno topleje bo od četrtka dalje, ko bodo temperature ob sončnem vremenu marsikje dosegle 25 stopinj Celzija. Bodo pa zaradi velike vlažnosti tudi večje možnosti za nastanek ploh in neviht v popoldanskem času. V soboto se bodo temperature povzpele do 27 stopinj Celzija, na Goriškem do 29.

V nedeljo bo precej spremenljivo vreme, s pogostimi plohami in nevihtami. Spet se bo osvežilo. Sledilo bo nekaj sončnih in toplih dni, le v popoldanskem času bo vreme spremenljivo, s krajevnimi plohami in nevihtami. O kakšni pravi poletni vročini v prihodnjih dneh še ne moremo govoriti. Kot poudarjajo meteorologi, so vremenske napovedi zanesljive za prihodnjih pet dni, potem pa se že lahko spremenijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija