KONČNO JASNO, KDO JE POSTAVIL ŠTEVEC KOLESARJEV V ŽUSTERNI: Imajo ga tudi v Piranu, cena 3200 evrov (FOTO)

Koper

Iskanje inštitucije, ki je postavila kolesarski števec v Žusterni, ima že dolgo brado. Na koprski občini so nas najprej napotili na Direkcijo za infrastrukturo (DRSI), od tu pa so nas napotili na koprski Regionalni razvojni center (RRC). Nihče ni vedel. Na kar so iz društva Kolesarska mreža Obala sporočili, da števce postavlja DRSI, zato smo se ponovno obrnili nanje. Izkazalo se je, da je števec kolesarjev tudi v piranski občini, kjer so ga prav tako postavili s pomočjo RRC.

"Na nas ste ponovno naslovili vprašanja glede tabele za štetje kolesarjev na območju Kopra, na katera vam v nadaljevanju podajamo pojasnila," so odgovorili v drugo na DRSI, kjer med drugim skrbijo za vzdrževanje državnega kolesarskega omrežja.

"Zaradi obilice podatkov, ki jih Direkcija obdeluje, je žal prišlo do napake pri iskanju informacij. Namreč, v drugi polovici leta 2018 je Direkcija na prošnjo RRC Koper izdala soglasje za postavitev dveh števcev za kolesarje na območju Sečovelj. Pri tem je bil spregledan podatek, da je bil števec za kolesarje v Žusterni postavljen s strani DRSI," pojasnjujejo na direkciji in dodajajo:

"Števec v Žusterni in števec na Valeti sta bila konec leta 2019 posodobljena s prikazovalnikom za trenutno število kolesarjev. Cena prikazovalnika je okoli 3.200 evrov. Dodatnih prikazovalnikov na območju koprske občine Direkcija trenutno ne načrtuje."

Števec kolesarjev imajo tudi v piranski občini, kot pojasnjujejo:

"Števec smo leta 2019 skupaj z RRC Koper postavili na Parenzani pri vhodu v soline na Seči. Statistika oziroma prikaz števila kolesarjev je dostopen na naši spletni strani."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  12 .02. 2020 ob  13: 02
13
Hvala regional. Sedaj , ko vemo kdo je postavil števec bomo lahko mirno spali.