KONCERT ZA GLASBENE SLADOKUSCE: Priznani izolski glasbeniki v Piranu ob vrhunski vokalistki

Piran

Na večer ob dnevu žena pripravljajo v Gledališču Tartini Piran prav posebno glasbeno poslastico, ki je navdušenci nad jazz, swing in blues ritmi ne smejo zamuditi. Priznanim glasbenikom iz izolske 3 Big Band Orchestre se bo na odru namreč pridružila vrhunska vokalistka Eva Hren. 

Izolski 3 Big Band Orchestra združuje glasbenike s slovenske obale. Poleg železnega repertoarja jazza, swinga in bluesa se orkester, z večinoma lastnimi aranžmaji, rad poda tudi v rock in pop vode s priznanimi obalnimi vokalisti. V svoji bogati zgodovini je sodeloval s pomembnimi imeni slovenske glasbene scene. Darja Švajger, Alenka GodecOto Pestner, Nuška Drašček, Mia Žnidarič, Elda Viler, Rudi Bučar, Marina Martensson, Lara Baruca, Renato Chicco, Vladka Gojak, Lucienne LončinaSamuel Lucas so le nekatera imena, ki so na svoji glasbeni poti združevala energijo z izolskim glasbenim kolektivom. Na koncertu 8. marca v Gledališču Tartini Piran se bo orkester prvič predstavil s solistko, izvrstno pop, jazz in etnofolk pevko Evo Hren.

Zgodovina 3 Big Banda se je začela pisati leta 1991, ko so se glasbeniki po zaključku poletne Big band delavnice odločili, da bodo nadaljejevali s skupnim igranjem. Ob prvih korakih sta orkestru s strokovno pomočjo roko ponudila dolgoletna člana Big banda RTV Slovenija, dirigent Jože Privšek in prof. Dušan Veble. Kakovostno izvajanje svojega zahtevnega repertoarja je orkester vseskozi izkazoval na številnih koncertih in festivalih doma in v tujini. Svojo dvajsetletnico delovanja je orkester zaokrožil z izdajo albuma 3 Big Band Orchestra 1991–2011.

Ob Dnevu žena bodo zaigrali zelo pester in raznovrsten program slovenskih in svetovnih uspešnic. Vabljeni!

Deli novico: