KONČALA Z NASTOPI: Jakupovićeva izpadla v 1. krogu

Slovenija

Potem ko se je Polona Hercog prebila v 2. krog tretjega turnirja za teniški grand slam v sezoni, je imela manj uspeha Dalila Jakupović. Slednja, 143. igralka, je morala priznati premoč Belgijki Kirsten Flipkens, 103. na lestvici WTA, ki je zmagala s 6:1 in 6:3.

Jakupovićeva je v prvem nizu izgubila četrto in šesto igro, ko je servirala, tako da je Belgijka hitro prišla do visoke in neulovljive prednosti. Tudi začetek drugega niza ni bil nič boljši, Slovenka je namreč izgubila že prvo igro na svoj servis, nato pa še peto. V osmi je sicer Slovenki uspelo narediti "break", a je Flipkensova nato pri vodstvu s 5:3 sama spet odvzela servis Jakupovićevi in se veselila zmage.

Hercogova pa je v uvodnem krogu po dveh urah in pol premagala Slovakinjo Viktorijo Kužmovo s 4:6, 7:6 (5) in 7:5 in se bo v 2. krogu merila z Američanko Madison Keys, 17. nosilko.

Danes bo Aljaž Bedene igral proti Italijanu Matteu Berrettiniju, Kaja Juvan se bo v 1. krogu merila s Čehinjo Krystino Pliškovo, Tamara Zidanšek pa s Kanadčanko Eugenie Bouchard.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija