KOMLJANEC V NOV MANDAT NA ČELU ZD IZOLA: "Vsi skupaj smo kot ena družina"

Izola

Zdravstveni dom (ZD) Izola je pred dnevi objavil javni razpis, s katerim iščejo direktorja, saj je Evgeniju Komljancu, ki je na čelu zavoda že vrsto let, potekel mandat. Komljanec se bo na razpis sicer prijavil tudi tokrat, saj, kot pravi, zelo rad dela in vodi ZD Izola. "Vsi skupaj smo kot ena družina," opisuje. Če bo ponovno imenovan, si želi v prihodnjem mandatu zagotoviti dovolj novih prostorov, saj trenutno ustanova poka po šivih. Med drugim so prioriteta ustrezni prostori za laboratorij, nadgradnja vzhodnega in zahodnega krila in ureditev stavbe nekdanje teritorialne obrambe.

ZD Izola

Na direktorski razpis prijavljeni kandidati morajo imeti visokošolsko univerzitetno izobrazbo in najmanj osem let delovnih izkušenj, od tega pet let na vodstvenih delovnih mestih. Mandat bo izbrani kandidat začel maja, in sicer za obdobje štirih let.

Razpis je bil izpeljan že pred letom dni. Takrat je Komljanec dobil podporo sveta zavoda, ne pa tudi večinske podpore v občinskem svetu. Zato je zdaj zavod vodil kot vršilec dolžnosti. Funkcijo direktorja je prvič opravljal že med letoma 2002–2009.

Evgenij Komljanec

Pred tem je bil Komljanec kot podžupan Občine Izola zadolžen za zdravstvo in je sodeloval pri izgradnji novega ZD. V svojem prvem direktorovanju mu je s pomočjo sodelavcev uspelo sanirati poslovanje, v sedmih letih pa so številke izboljšali z 250 tisoč evrov minusa na približno 100 tisoč evrov plusa med odhodki in prihodki. V tem obdobju so s pomočjo treh obalnih občin zgradili novo reševalno postajo, s pomočjo donatorjev in iz lastnih sredstev pa obnovili vozni park reševalnih vozil in vso opremo v zdravstvenem domu.

Brez odpuščanj sanirali poslovanje

Direktorsko funkcijo je nato Komljanec ponovno nastopil med letoma 2011 in 2015, ko je ustanova ob njegovem ponovnem prihodu zopet beležila minus. V letu 2013 je direktor z ekipo kljub zaostrenim gospodarskim razmeram pripeljal zavod v pozitivne številke. Sanacijo so izpeljali brez odpuščanj in celo s povečanjem obsega zdravstvenih storitev, ki jih nudijo pacientom.

Zadnji Komljančev mandat je bil zaznamovan predvsem s pridobitvijo novih programov, tako kurativnih kot preventivnih. V zadnjih dveh mandatih so v tej luči zaposlili 35 novih sodelavcev, tako da jih je trenutno zaposlenih 121, in s tem izboljšali dostopnost do zdravstvenih storitev v izolski občini. Na izjemen razvoj izolskega zdravstvenega doma v zadnjih letih pa kažajo tudi številke, saj so se prihodki z 2,9 milijona evrov v letu 2015 povečali na približno 5 milijonov v letu 2019.

Dorjan Marušič

Storitve so približali pacientom

Na uspešno sodelovanje z zdravstvenim domom Izola pod vodstvom Komljanca med drugim opozarja Dorjan Marušič, aktualni direktor Zdravstvenega Zavoda Celjenje, ki v Zdravstvenem domu Izola najema svoje prostore. Marušič pravi, da je njihovo sodelovanje z vodstvom zdravstvenega doma zelo dobro in meni, da izolski zdravstveni dom pod vodstvom Komljanca dobro izpolnjuje svojo vizijo približevanja storitev pacientov, na voljo je veliko koncesionarjev, ki nudijo specialistične obravnave. Kot je dodal Marušič, je imel Komljanec za razliko od vodstva koprskega zdravstvenega doma tudi posluh za sodelovanje s Koronarnim društvom slovenske Istre, ki je s posveti nekajkrat sodelovalo prav v prostorih ZD Izola. "Rezultati govorijo sami zase. Izboljšali so dostopnost, nimajo izgub," je Komljanca kot uspešnega direktorja še opisal Marušič.

Radivoj Nardin

Vedno so našli rešitve

Za komentar o ponovni kandidaturi Komljanca za direktorja ZD Izola smo poklicali tudi direktorja Splošne bolnišnice Izola, Radivoja Nardina.  Sodelovanje bolnišnice z zdravstvenim domom je opisal kot zgledno: "Vedno smo se usedli in našli vse rešitve," opisuje in dodaja, da se odnosi med bolnišnicami in zdravstvenimi domovi v medijih ne pojavljajo, kar kaže na to, da je med njimi vse v redu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija