KOMBI PREBIL OGRAJO IN PADEL ŠEST METROV V GLOBINO: Obstal na boku, voznik je iz vozila zlezel kar sam

Kronika

Na ljubljanski obvoznici v razcepu Malence je v soboto zvečer kombinirano vozilo prebilo varovalno ograjo, padlo z viadukta okoli šest metrov globoko in obstalo na boku. Reševalci so poškodovanega voznika, ki je iz vozila zlezel sam, prepeljali na zdravljenje. Prav tako v Ljubljani so reševali padlega v Ljubljanico in posredovali pri eksploziji.

V prometni nesreči, ki se je okoli 20.30 zgodila na ljubljanski obvoznici v razcepu Malence, so posredovali poklicni gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in preprečili iztekanje goriva iz vozila. Z vpojnimi sredstvi so posuli iztekle motorne tekočine in s pomočjo vitla postavili vozilo na kolesa. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljani.

Po podatki Policijske uprave (PU) Ljubljana se je nesreča zgodila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Zoper voznika, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo policisti po vseh ugotovljenih dejstvih ustrezno ukrepali, so sporočili iz PU Ljubljana.

Kot poroča center za obveščanje, je nekaj po 20. uri na Šuštarjevem nabrežju v Ljubljani oseba padla v Ljubljanico. Mimoidoči so jo zadržali ob bregu, da je voda ni odnesla. Ljubljanski poklicni gasilci pa so jo nato s pomočjo vrvne tehnike potegnili po brežini in jo predali v oskrbo reševalcem nujne medicinske pomoči.

Prav tako v Ljubljani so poklicni gasilci ponoči posredovali, ko je nekaj po 23. uri na Poti na Fužine eksplodiralo v predelu motorja osebnega vozila. Zavarovali so kraj dogodka in vozilo ter okolico preventivno pregledali s termovizijsko kamero in detektorjem za zaznavanje nevarnih plinov. Nudili so tudi pomoč policiji pri ogledu kraja dogodka.

V zvezi z eksplozijo so policisti PU Ljubljana ugotovili, da je neznani storilec pod pokrov motorja porinil močnejše pirotehnično sredstvo, ki je povzročilo močno eksplozijo. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 2500 evrov. Policisti bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ob tem so na PU Ljubljana opozorili, da kljub letom osveščanja pirotehnični izdelki, predvsem tisti, ki so predelani in oz. ali kupljeni na črnem trgu, še vedno občasno povzročijo hude trajne poškodbe, najpogosteje pri mladih.

"Če se tej izkušnji ne morete upreti, pirotehnične izdelke uporabljajte vsaj tako, da to drugih ne moti in ne ogroža. Mnogim državljanom je namreč uporaba pirotehničnih izdelkov neprijetna in jim vzbuja strah, nelagodje in občutek nevarnosti!" so opozorili na PU Ljubljana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija