KOMAJ ZBRALE DENAR ZA NAKUP SREČKE: Komunalne delavke so zadele na loteriji milijon evrov!

Svet

"Še vedno sem v šoku," je dejala ena izmed enajstih žensk, ki so skupaj komaj zbrale denar za loterijsko srečko za tri evre in z njo preizkusile svojo srečo. Ženske so del skupine, ki zbira biološko nerazgradljive odpadke iz gospodinjstev v mestu Parappanangadi v indijski državi Kerali, njihova skupna prizadevanja in upanje pa so jih privedla do zmage, ki jim je spremenila življenje.

Neverjetno, a resnično zgodbo o skupini enajstih revnih komunalnih delavk, ki so na loteriji zadele astronomsko nagrado, je prvi objavil indijski portal latestly.com, potem pa se je razširila po vsem svetu, saj je polna upanja in potrditve moči solidarnosti. Njene glavne junakinje so ženske, ki delajo v enoti za ločevanje plastičnih odpadkov v indijskem mestu Parappanangadi. Bile so na svojem običajnem delovnem mestu, ko so prejele novico, ki jim je korenito spremenila življenje: na loteriji v Kerali so objavili, da so te ženske, ki so skupaj komaj zbrale denar za nakup srečke v vrednosti 250 rupij oziroma tri evre, zadele glavni dobitek v vrednosti osupljivih 10 milijonov rupij, kar je približno 1,3 milijone evrov

Plače teh žensk se gibljejo okoli 250 rupij na dan, približno 3 evre, kar je vsota, ki ne zadostuje za preživetje. Zato se nekega dne odločijo združiti moči za nakup ene same vstopnice za eno glavnih loterij na tem območju. Sheeja, predsednica Haritha Karma Sena, meni, da je sreča tokrat izbrala prave. "Mnoge morajo plačati dolgove ali pa morajo kriti stroške zdravljenja bližnjih. Živijo v zelo skromnih gospodinjstvih in se borijo s kruto realnostjo življenja," je povedala za tiskovno agencijo PTI.  

"Še vedno sem v šoku," je rekla ena izmed njih, Radha po imenu. "To je neverjetno. Morale smo preveriti pri več ljudeh, da smo bile prepričane, da smo zmagale in še vedno nismo mogle verjeti. Vse prihajamo iz zelo revnih družin, z veliko dolgovi." Večina izmed njih namerava svoj dobitek porabiti za gradnjo hiš, plačilo šolanja svojih otrok in odplačilo posojil.

Dan po zmagi, ki jim je spremenila življenje, se je teh enajst žensk kot običajno odpravilo na delo. "Odločile smo se eno stvar. Ne bomo pustile te službe, ker nam je bogastvo prinesel ta kolektiv," zatrjujejo nove milijonarke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija