KOMAJ TEDEN DNI PO NAPADU NA POSTOJNSKEM: Na priljubljenem območju za sprehajalce medved poškodoval žensko

Kronika

V gozdu na območju Pijave Gorice je v soboto popoldne medved napadel 53-letno občanko in jo lažje poškodoval. Svojec jo je odpeljal v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer so ji oskrbeli lažje rane. Na kraju so posredovali policisti, ki nadaljujejo zbiranje obvestil in preverjajo okoliščine dogodka, sporoča Policijska uprava Ljubljana.

Po njihovih navedbah sta bila o dogodku obveščena tako pristojno lovsko društvo kot ministrstvo za okolje in prostor, kjer izvajajo ukrepe v skladu s svojimi pristojnostmi. "Ker je na tem območju sploh ob lepem vremenu veliko pohodnikov in sprehajalcev opozarjamo na previdnost," so še zapisali na ljubljanski policijski upravi.

Do napada medvedke na moškega je na območju med hriboma Baba in Mali Javornik na Postojnskem prišlo tudi pred tednom dni. Napad se je zgodil med lovskim pogonom, 63-letni lovec, ki so ga po napadu medvedke odpeljali v Zdravstveni dom Postojna, je utrpel zlom roke, poškodbe reber in več ran na hrbtu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  31 .01. 2022 ob  10: 32
Medvedku Medo Rjavemu sledi kazenska ovadba
ManofSteel |  30 .01. 2022 ob  16: 18
Če bi se ljudje v gozdovih znali obnašat...ne bi bilo tovrstnih napadov. Sicer osebno sem dal kar nekaj gozdov skozi. Najprej se naučite to, ko hodiš po gozdu...vsake toliko zakriči...pa boš videl, da ne boš srečal niti ene živali, tako pa...v tišini hitro padeš v brlog kakega medveda ali divjega prašiča...