KOLIKO TURIZMA PRENESE KRAS? Škocjanske jame, Park vojaške zgodovine in Kobilarna Lipica v skupni projekt

Slovenija

Park Škocjanske jame, Park vojaške zgodovine in Kobilarna Lipica bodo tudi letos ponujale skupne ugodnosti za obiskovalce. Ob obisku ene izmed njih bodo obiskovalci pri drugih dveh lahko uveljavljali 25 odstotni popust pri plačilu vstopnine. Tri kraške znamenitosti se bodo povezale tudi pri promociji in oglaševanju.

Možnosti za sodelovanje je veliko, je na današnji novinarski konferenci ob podpisu pogodbe o sodelovanju povedal direktor Parka vojaške zgodovine iz Pivke Janko Boštjančič, z njim pa se je strinjal tudi župan Občine Pivka Robert Smrdelj.

Koliko je tako sodelovanje doslej pripomoglo k večjemu obisku, je po Boštjančičevih besedah zaradi epidemije v preteklih letih težko oceniti. Vsekakor pa je bilo zanimanja nekaj več tudi na ta račun, je dodal.

Tako kot prejšnja leta so za svoje zaposlene že pripravili strokovno ekskurzijo, kjer so lahko natančneje spoznavali zanimivosti ostalih dveh kraških biserov. Na ta način bodo lahko namreč svojim gostom svetovali in jim predstavili, kaj lahko doživijo na ostalih dveh lokacijah.

Sodelovanje je pozdravil tudi državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež, ki meni, da se mora sedanje sodelovanje še razširiti tudi na morebitne druge ponudnike. "Obenem pa se zavedamo, da je Kras občutljiv ekosistem, ki ga je potrebno varovati."

Frangež je napovedal nova državna vlaganja v Kobilarno Lipica, kjer bodo letos prenavljali jahalnico. Za naložbo bodo namenili dva milijona evrov. Iščejo pa tudi sredstva za prenovo hotela Klub in gradnjo bazena z wellness ponudbo.

Direktorica Kobilarne Lipica Tatjana Vošinek Pucer je kot dober primer sodelovanja izpostavila film o reševanju lipicancev po drugi svetovni vojni, ki so ga predstavili v Parku vojaške zgodovine; tam so postavili tudi manjšo razstavo na to temo.

Direktor Parka Škocjanske jame Stojan Ščuka pa je povedal, da so ob lanskem začetku omejevanja obiska uvedli nakup vstopnic za ogled Škocjanskih jam prek spleta, kar se je dobro prijelo. Tak način je najbližji predvsem tujim obiskovalcem, ki tako vedo, kdaj naj obiščejo Škocjanske jame.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija