KOLIKO SE ZARES MUDI Z MILIJARDNIM PROJEKTOM? 2TDK podaljšal rok za oddajo ponudb za gradnjo drugega tira

Slovenija

Nadzorni svet družbe 2TDK, ki je zadolžena za vodenje projekta gradnje drugega železniškega tira med Koprom in Divačo, je potrdil podaljšanje roka za oddajo ponudb gradbincev, ki jim je družba v prvi fazi razpisa priznala usposobljenost za gradnjo. S 4. januarja prihodnje leto je tako rok podaljšan do 1. februarja 2021.

Kot so v sporočilu za javnost pojasnili v 2TDK, je razlog za podaljšanje roka to, da še niso prejeli vseh odločitev Državne revizijske komisije v revizijskih zahtevkih.

Komisija je že ugodila avstrijskemu Strabagu in razveljavila odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti konzorcija Gorenjske gradbene družbe, CGP in češkega Metrostava za gradnjo drugega tira. Zavrnila pa je zahtevka za revizijo, ki sta ju vložila turška gradbinca JV YDA in Unitek. Na mizi ima komisija še štiri zahtevke neizbranih ponudnikov.

V podjetju sicer računajo na podpis pogodbe spomladi prihodnje leto, saj se z začetkom največjega infrastrukturnega projekta v državi mudi. Razpis za glavna dela v okviru tega milijardnega projekta je sicer razdeljen na dva dela, in sicer od Divače do Črnega Kala in od Črnega Kala do Kopra.

Medtem v okviru projekta teče gradnja dostopnih cest in tudi premostitvenih objektov, dveh mostov in galerije čez dolino Glinščice. Nadzorni svet je včeraj dal soglasje k časovnemu aneksu številka štiri k pogodbi o izvedbi dostopnih cest. Po njem se izvajalca Kolektor CPG in Euro-Asfalt po novem zavezujeta, da bosta del dostopnih cest dokončala do 28. februarja prihodnje leto, medtem ko je rok za dokončanje vseh pogodbenih obveznosti glede dostopnih cest 31. marec 2021. Aneks ne bo imel finančnih posledic, zagotavljajo v 2TDK.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija