KOLIKO SE JIH ZDRAVI ZARADI IN KOLIKO S COVIDOM? Odslej bo vlada poročala drugače, obeta se nam "lažje življenje"

Slovenija

S februarjem bodo začeli poročati podatke o tem, ali je nekdo hospitaliziran zaradi covida-19 ali pa je hospitaliziran zaradi druge bolezni in ima hkrati potrjeno okužbo z novim koronavirusom, je napovedal minister Janez Poklukar. Ta je že danes povedal, da je zaradi covida-19 v bolnišnicah 513 bolnikov, od teh 119 na intenzivni negi.

Kot je dejal minister za zdravje, je koronavirusna različica omikron tudi bolnišnice postavila "pred novo, drugačno realnost".

Danes je sicer hospitaliziranih skupaj covidnih 818 bolnikov, od tega jih je na intenzivni negi 138. Po novem načinu poročanja, kot je že na današnji novinarski konferenci predstavil minister, je bilo navadnem oddelku zaradi covida-19 hospitaliziranih 394 bolnikov, 286 pa s covidom-19. V enotah intenzivne terapije zaradi covida-19 zdravijo 119 bolnikov in 19 s covidom-19.

V nedeljo, ko je umrlo devet oseb s covidom-19, je bilo po starem načinu spremljanja hospitaliziranih 749 covidnih bolnikov, od tega 130 na intenzivni negi.

Po današnjih besedah Poklukarja razmere v covidnih bolnišnicah, ki jih je po aktivaciji trboveljske trenutno 13, pozorno spremljajo.

"Vrh okužb se nam izrisuje, kaže da se virus spreminja v nekaj, kar bomo lahko obvladali z drugačnimi pristopi. Ne želim navajati, da bomo sproščali ukrepe, želim poudariti, da jih bomo prilagajali, da bomo lažje živeli," je še dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  01 .02. 2022 ob  06: 03
Ahaaaa pomeni ni odvisno od "okuženih" ampak kako bo vlada poročala! No zdej ste potrdili tocno to kar mi nekateri omenjamo ze 2 leti