KOLIKO PREPOTREBNIH PADAVIN BO DOBILA PRIMORSKA? Danes na udaru temperatur predvsem Goriška in Vipavska

Slovenija

Danes bo v slovenskem Primorju jasno. Najvišja dnevna temperatura bo okoli 34 °C. Sredi dneva in popoldne bo zapihal maestral. Morje bo mirno do rahlo vzvalovano (1-2). Vidljivost bo nad 10 km. Danes bo jasno. Dnevne temperature na Goriškem in v Vipavski dolini se bodo povzpele do 37 stopinj Celzija. V drugem delu noči bo oblačnost od zahoda naraščala.

V torek bo spremenljivo oblačno. Padavine se bodo zgodaj zjutraj pojavile na zahodu in čez dan zajele vso državo. Pričakovati je posamezne nalive. Pri požaru na Krasu bodo padavine sicer pomagale, a suše tudi zaradi burje ne bodo končale

Za zdaj kaže, da bo v torek čez dan deževalo povsod. Količine padavin bodo od kraja do kraja različne, v povprečju pa bo padlo od 10 do 20 mililitrov dežja na kvadratni meter. Obstaja možnost neviht s posameznimi nalivi, kjer lahko zapade tudi od 40 do 50 mililitrov na kvadratni meter. Na jugu države bodo količine padavin manjše. Ne bo pa šlo za takšne količine padavin, da bi na dolgi rok bistveno izboljšale vodne zaloge ali končale sušo. V soboto sledi še ena hladna fronta in z njo tudi nekaj dežja, mogoče pa le tudi jugozahodni del dobi večje skupne količine dežja.

Na primorskem bo v torek pihala tudi šibka do zmerna burja, ki lahko doseže hitrost tudi do 60 kilometrov na uro. Burja takšne hitrosti bo kratkotrajna, a bo kljub temu zaradi burje hitro zopet postalo sušno. 

Bolj kot toča v posameznih delih države meteorologe skrbijo nalivi in sunki vetra, a v nevihtah tudi toča ni redek pojav.

Tudi naslednji dnevi bodo bolj prijetni, v notranjosti države bo 30 stopinj, na Primorskem do 34. V petek bodo temperature v notranjosti države narasle na 33 stopinj.

Vročinskih valov še ni konec, verjetno nas naslednji čaka že v začetku avgusta.

Opozorilo

Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji. Po nižinah bo danes čez dan velika toplotna obremenitev.

Obeti

V sredo in v četrtek bo povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Burja na Primorskem bo postopno slabela.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlaka se iznad srednje pomika proti vzhodni Evropi. Hladna fronta se od zahoda bliža Alpam. Pred njo k nam doteka topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo pretežno jasno in spet bolj vroče. V torek bo nestanovitno s pogostimi plohami in nevihtami. Osvežilo se bo.

Biovreme

Danes bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden, pojavljala pa se bo velika toplotna obremenitev. V noči na torek in v torek bo vremenski vpliv zmerno obremenilen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija