KOLESARSKI MARATON ZA VSE GENERACIJE: V Izoli pester program za družine in tekmovanje v kronometru (FOTO, VIDEO)

Izola

Osrednje prizorišče letošnjega Istrskega kolesarskega maratona bo 6. in 7. oktobra v centru Izole, na Lonki, kjer bodo maraton spremljali sobotni Kolesarski festival z družinskim kolesarskim izletom in kronometrom, v nedeljo pa mini maraton, poligon za otroke in pester spremljevalni program.

Sobota bo postregla z družinskim kolesarskim izletom, otroškim kolesarskim poligonom, ustvarjalnim kotičkom za najmlajše, tekmovanjem v menjavi zračnice, za testiranje pa bodo brezplačno na voljo Hervis električna kolesa. Popoldne se bodo kolesarji pomerili v kronometru, 9 km dolgi individualni vožnji na čas, ki je namenjen vsem kolesarjem, ne glede na vrsto kolesa in stopnjo pripravljenosti.

Osrednji dogodek bo nedeljski maraton, ko bodo kolesarji ob 10. uri krenili na tri razgledne trase (13 km, 50 km in 78 km) po slovenski Istri. Takoj za startom pridejo na vrsto najmljaši udeleženci. Brezplačen Mini maraton poteka po osrednjem prizorišču vzdolž Sončnega nabrežja in je primeren za otroke do 6. leta starosti. Udeležijo se ga lahko v spremstvu staršev, s kolesi ali poganjalčki. Prijave na Mini maraton so možne na osrednjem prizorišču v soboto in nedeljo.Posebnost Istrskega kolesarskega maratona je tekmovanje za Kralja in kraljico Boršta, kjer se udeleženci dolge trase pomerijo na vzponu na Boršt. Na trasah bodo vsem kolesarjem na voljo številne okrepčilne postaje, po prihodu v cilj pa jih čaka pogostitev s "pašto", sladko presenečenje, darilna vrečka in odrski program. Najštevilčnejšo skupino in najstarejšega udeleženca čakajo zanimive nagrade, nekaj pa jih bo določil tudi žreb startnih številk. Glavna nagrada je kakovostno kolo Hervis!

Spletne prijave so zaključene, še vedno pa se je možno prijaviti na dogodek v petek, 5. oktobra, med 10. in 21. uro v prodajalni Hervis v Kopru, v soboto, 6. oktobra, med 13. in 18. uro ter v nedeljo, na dan tekmovanja, med 8. in 9.45 uro, neposredno pred dogodkom.

Deli novico:

Ah |  05 .10. 2018 ob  19: 37
Neumna prireditev!! Oz. Neumno organizirano
Ps : sem kolesar
Ponovitev  |  03 .10. 2018 ob  14: 34
Spet bo Izola paralizirana. Tisti ki pa o tem odločajo, doma v Kopru ... niti blizu jih ne bo! Kdaj je nazadnje župan šel na tako prireditev?