KOLESARJI KLJUB SLABEMU VREMENU PO ISTRSKIH TRASAH: Kdo sta letošnja kraljica in kralj Boršta? (FOTO)

Izola

Po sobotnem deževnem kronometru se je včeraj kljub slabi napovedi več kot 500 kolesarjev udeležilo 6. Istrskega kolesarskega maratona in odpeljalo eno od treh razglednih tras po istrskem zaledju.

Sobotna individualna vožnja na čas je pričarala pravo tekmovalno vzdušje. Start v centru Izole in vožnja po obalni cesti so navdušili udeležence kljub dežju, ki je sredi tekmovanja poskrbel za osvežitev. Izmed 36 tekmovalcev so dobrih 9 kilometrov med moškimi najhitreje odpeljali Stanko Verstovšek (1. mesto), Mitja Oter (2. mesto) in Matej Paradiž (3. mesto). Zmagovalec je traso prepeljal v 12 min 40 sek. Med ženskami so v skupni razvrstitvi slavile Antonella Incristi (1. mesto), Petra Pasar (2. mesto) in Irene Ferfoglia (3. mesto).

Kolesarski festival je zaradi muhastega vremena bil nekoliko okrnjen, so sporočili organizatorji. Osrednji dogodek je predstavljal nedeljski maraton vzdolž treh tras po slovenski Istri – Salinera (13 km), Luka Koper (50 km) in Hervis (78 km), pri čemer je na slednji, na odseku zaprte ceste na Boršt potekalo tudi tekmovanje za Kralja in kraljico Boršta.

Kraljica in kralj Boršta

Najhitreje so 3-kilometrski vzpon odpeljali Diego Lamin (1. mesto, 8 min 4 sek), Andraž Obid (2. mesto) z zgolj sekundo zaostanka, in Gašper Koren (3. mesto) med moškimi. Stina Čepak (1. mesto, 10 min 11 sek), Antonella Incristi (2. mesto) in Petra Pasar (3. mesto) so bile najbolj hitre med ženskami, krono in pikčasto majico pa sta osvojila le zmagovalca.

Zmagalo je tudi 12 udeležencev otroškega Mini maratona, ki so na osrednjem prizorišču odpeljali 400 metrov dolgo traso in si prislužili medaljo.

Posebno nagrado so prejeli udeleženci, ki so se udeležili obeh tekmovanj in dosegli skupno najboljši čas. V skupnem seštevku so slavili Andraž Obid (1. mesto), Matej Paradiž (2. mesto) in Stanko Verstovšek (3. mesto), med ženskami pa sta se obeh preizkušenj udeležili zmagovalka Antonella Incristi (1. mesto) in Petra Pasar (2. mesto).

Prihodnje leto bo Istrski kolesarski maraton potekal 5. in 6. oktobra v Ankaranu.

Deli novico:

KOLESAR |  08 .10. 2018 ob  14: 42
Maraton dobro izpeljan ponesrečilo se je z žrebom kolesa.
Namesto da bi se žrebale tekmovalčeve številke se je izpeljal otroški Sanremo ki sploh ni tekmoval.
Ginger |  08 .10. 2018 ob  09: 45
IKE legenda !