KOLESARIL PO HITRI CESTI: Pred predorom Markovec obrnil in peljal v nasprotno smer

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 206 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 536 klicev. Obravnavali so 51 prometnih nesreč z materialno škodo, osem z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi, zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali šest vlomov in osem tatvin, zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 24 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 46 nezakonitih prehodov državne meje.

Fotografija je simbolična.

V petek jePiranu je nekdo vlomil v gostinski lokal, vendar ni nič odnesel. Neznani storilci so poskušali vlomiti tudi v lokal, v poslovni prostor in v okrepčevalnico v Portorožu, vendar neuspešno.

V isti noči je v Portorožu nekdo vlomil še v štiri motorna kolesa na parkirnem prostoru. Državljanom Avstrije je ukradel 500 evrov gotovine in povzročil za nekaj tisoč evrov škode na vozilih.

V Kopru so ukradli moped znamke Piaggio, tip zip 25, bele barve, reg. KP9D-K8, vreden 1500 evrov.

Popoldan so v Postojni zasegli osebni avtomobil 46-letnemu vozniku, ker ni imel vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so v Ankaranu ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so policisti ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, tablice ne pripadajo temu vozilu, hitri test za droge je bil pozitiven na kanabis, strokovni pregled pa je odklonil. Izdali so mu plačilni nalog.

Ponoči so v Pobegih ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1.14 mg/l.  Pridržali so ga, sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 1. uri so v Kopru ustavili 16-letnega voznika skuterja, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in brez čelade, vozilu je pretekla registracija, z motorjem pa je prevažal še dva sopotnika. Sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo s parkiranega motorja ukradel čelado znamke GIVI X23, rumeno-črne barve in navigacijo Garmin. Ptujčan je oškodovan za 500 evrov.

Ob 12. uri je v Pobegih 77-letnik z osebnim avtomobilom pri zavijanju levo izsilil prednost 45-letnemu kolesarju. Ta je padel in se lažje poškodoval. Vozniku osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,27 mg/l, so izdali plačilni nalog.

Ob 14.15 so koprski policisti dobili obvestilo, da pred na hitri cesti predorom Markovec v smeri Kopra vozi kolesar. Ta je še pred prihodom policistov obrnil in peljal v nasprotni smeri po hitri cesti do izvoza za Izolo, kjer so ga ustavili policisti. 59-letnemu državljanu Italije so izrekli globo zaradi kršitev vožnje po avtocesti, obračanja na avtocesti in vožnji v nasprotno smer.

Ob 16.45 so bili policisti obveščeni, da  v Izoli na Sončnem nabrežju moški zbira prostovoljne prispevke. Policisti so 24-letnega državljana Romunije izsledili in mu izdali plačilni nalog. Globo je plačal na kraju.

Ob 20.15 je na Dolinski v Kopru padel 60-letni motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je motorist peljal po Dolinski, kjer mu je s stranske ceste izsilil prednost 19-letni voznik osebnega avtomobila. Motorist se je v trčenju poškodoval. Povzročitelju so izdali plačilni nalog za izsiljevanje prednosti, obema voznikoma pa so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je motoristu pokazal 0,69 mg/l, zato mu sledi obdolžilni predlog.

Na Šmarski v Kopru so ob 23.50 ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

V Klancu pri Kozini so vlomili v stanovanjsko hišo in lastnikom ukradli gotovino.

V nedeljo popoldan sta pri Izoli padla dva kolesarja. Policisti so ugotovili, da je kolesar od Strunjana proti Izoli prehiteval kolesarko. Ker ni upošteval bočne razdalje, je trčil vanjo; oba sta padla in sta lažje poškodovana. 55-letnemu povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Pri Ilirski Bistrici so popoldan ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,71 mg/l. Prislužil si je obdolžilni predlog.

Ob 15.50 je pred tunelom Kastelec 48-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo pred seboj. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,93 mg/l, vozil pa je brez vozniškega dovoljenja. 47-letniku sledi obdolžilni predlog, vozilo pa so mu zasegli.

Popoldan je 44-letni motorist na cesti pri Divači, kjer je hitrost omejena na 90 km/h, peljal 155 km/h. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.40 je v Bertokih odrejen preizkus alkoholiziranosti 41-letnemu vozniku osebnega avtomobila, državljanu Italije, pokazal rezultat 0,61 mg/l. Pridržali so ga, čaka pa ga tudi srečanje s sodnikom. 

Na Bivju so ob 22. uri ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila iz Izole. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.52 mg/l; ker je voznik začetnik, bodo policisti zoper njega spisali obdolžilni predlog. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija