Koledar za slepe in slabovidne v prodaji od jutri naprej

Goriška

Koledar, v katerem so predstavljena slikarska dela izpod čopičev članov Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica, bo na voljo od jutri naprej. Gre za prvi koledar v Slovenji, ki je namenjen tako videčim kot tudi slepim in slabovidnim osebam.

Za donacijo v višini 10 € (ali več) lahko koledar naročite na sedežu društva,  po telefonu na št. 05 333 46 50 ali po elektronski pošti na igor.miljavec@guest.arnes.si

Izkupiček iz prodaje koledarjev bo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica namenilo programom, pri katerih jim primanjkuje sredstev za uspešno in kakovostno izvedbo ter so za društvo temeljnega pomena. Gre za individualno pomoč slepim in slabovidnim na območju celotne severne Primorske v okviru programa Rehabilitacija kasneje oslepelih in slabovidnih oseb na osebnem nivoju.

Foto: radio Robin

Del izkupička bodo namenili tudi delavnicam osveščanja predšolskih in osnovnošolskih otrok o okvarah vida, specifičnih potrebah slepih in slabovidnih ter pravilnem pristopu do slepe in slabovidne osebe.

Spomnimo

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica je s pomočjo Lions kluba Nova Gorica in Mestne občine Nova Gorica oblikovalo in izdelalo koledar za leto 2014, ki je prilagojen tudi za slepe in slabovidne, s povečanim tiskom in brajlico. Gre za prvi tovrstni koledar v Sloveniji.

Deli novico: