KOKAIN TIHOTAPILI IZ SLOVENIJE: Avstrijska policija razbila krog preprodajalcev drog

Kronika

Avstrijska policija je v preteklih mesecih razbila krog preprodajalcev drog, ki je najmanj 15 kilogramov kokaina v treh letih pretihotapil večinoma iz Slovenije in ga preprodajal na avstrijskem Koroškem, je danes novinarjem pojasnil vodja deželnih kriminalistov Gottlieb Türk. Med 16 aretiranimi sta tudi dva Slovenca.

Kriminalna združba je bila aktivna predvsem v Celovcu, Beljaku in v okolici Vrbskega jezera. V okviru preiskave so aretirali 16 oseb, 15 jih je še v preiskovalnem priporu. Med osumljenimi so večinoma Avstrijci, trije Bosanci in dva Slovenca, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Nekateri so delali kot kurirji, drugi so skrbeli za finančno plat nezakonitega posla. S prodajo kokaina naj bi po oceni preiskovalcev zaslužili najmanj milijon evrov.

Osumljeni in njihovih okoli 170 pomočnikov in odjemnikov je prihajalo iz vseh možnih socialnih skupin. Med njimi je bil med drugim 30-letni gastronom iz okolice Vrbskega jezera, ki so ga zasačili med preprodajanjem droge. Pri njemu so našli tudi pol kilograma kokaina. Je edini med osumljenimi, ki je na prostosti. V okviru preiskave so aretirali tudi enega Korošca na Dunaju, ki je združbo oskrboval z drogo, če je niso uspeli dobiti iz Slovenije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija