Nekoga moti izolski "bike park"

Izola

Člani Kluba gorskih kolesarjev Obala v zadnjem času veliko naporov vlagajo v dokončanje kolesarskega parka v Izoli, ki bo prvi tovrstni park v naših krajih. A čeprav ta še ni končan, imajo že težave z vandali. 

"Dela v parku še niso zaključena in park ni odprt," poudarjajo člani Kluba gorskih kolesarjev Obala

"Ne samo vandali, tudi starši z otroki preplezajo in rušijo ograjo, ne glede na to, da so vhodna vrata zaprta. Sprašujemo se, ali je res to potrebno," so zapisali člani kluba na Facebooku. Dodajajo, da je park še zaprt, ker ni dokončan. "Ključavnice pa niso zato, da bi se podirale ograje. S tem, da jo preplezate, ogrožate sebe in otroke, uničujete, kar smo se trudili zgraditi od lanskega poletja ter kažete nespoštovanje do truda članov kluba, ki namesto dopusta in vikend oddihov kopljemo tudi z lastnim orodjem in sredstvi, da bi bike park čim hitreje zaživel."

Park je bil izjemoma odprt konec februarja zaradi Adria Bike Showa, da bi ga predstavili kolesarjem in ostalim navdušencem, ni pa to bilo uradno odprtje. Upajo, da bodo do pomladi dela zaključena, ob tem pa še dodajajo: "Če smo člani na terenu, vam z veseljem omogočimo, da ga preizkusite. V nasprotnem primeru pa prosimo za razumevanje in spoštovanje tega, kar smo zgradili, saj bo park namenjen vsem ljubiteljem tega športa, predvsem otrokom, uporaba pa bo brezplačna."

Deli novico:

Poper |  14 .03. 2015 ob  21: 42
Ke kmeti so tej ljudje ej !!! Vse si dovolijo in brez sramote razbijajo in hodijo notr !!! grave.
KGKO |  13 .03. 2015 ob  15: 05
1. "ma koša", ko si boš sam kdaj vzel čas, organiziral, izvedel in se trudil kaj naredit v dobrobit vseh, se javi, sicer ne nabijaj neumnosti v prazno. Tisto v luciji je manjši pumptrack(kapo dol fantom, kolegom, ki so ga zgradili, sam se verjetno ne zavedaš da si mi ne delamo konkurence ampak medsebojno sodelujemo), v izoli bo zadeva obsegala 3, s časom 4 ali morda še več povsem ločenih poligonov namenjenih različnim kategorijam treningov. Sicer je bil podoben park pred leti v Kopru, ki pa je žal zamrl. naš cilj je povezati kolesarsko skupnost in pridobit tudi najmlajše člane ter jih ozaveščat o vseh dejavnostih ki se tičejo našega športa. Namesto stresanja frustracij ali posedanja v kafičih vabimo vsakega da se udeleži kake delovne akcije, predvsem pa tiste starše, ki zdaj otroke veselo nosijo v park prek zaščitnih ograj.

2. "bigboss", mediji so zato da ozaveščajo. in prav je da izpostavijo to sramoto od ljudi. Tle ne gre za jokanje ampak za to, da smo naredili nekaj za širšo skupnost, od katere pričakujemo neki konsenz ali sodelovanje, ne pa tega da se nam dela škoda po nepotrebnem. Če jim ni prav, naj nam pišejo, naj nas popljuvajo ali naj pokažejo toliko jajc, da vsaj pridejo svoje probleme povedat komurkoli od nas v faco, ne pa da vdirajo in uničujejo po nepotrebnem.

3. "udba oko nas", političnih igric se mi ne gremo, med našimi člani ni nobenega politično aktivnega, čeprav so nam v časniku "mandrač" to poskušali podtaknit v članku 22.1.2015 in naš park omenjali kot predvolilni projekt, čeprav še danes, tričetrt leta po volitvah, še vedno ni uradno odprt! V članku so lagali tudi o tem, da jim je bilo onemogočeno poizvedeti kaj več, saj kluba prek uradnih kanalov niso nič vprašali, govorijo o nekih skrivnostih čeprav že pogled na ajpes razkrije kdo je predsednik ter na katerem naslovu je klub lociran. Očitkov o tem da smo politično kakorkoli angažirani, ne sprejemamo! Park bo popestritev za mladino in ena dodatna stvar ki jo Izola ima za ponudit ljudem. Če je tukaj karkoli slabega, kar na dan z besedo!
mačji hrib |  10 .03. 2015 ob  23: 20
bravo ekipa GKO samo akcija naprej....
Udba oko nas |  10 .03. 2015 ob  21: 38
-1
To so pravi izolski vandali, zanimivo, da se o njeh nič ne piše v medijih. Morda pa se kdo spomni zdaj od vas Regionalovcev, saj imate na dlani, kako sta Kolenc in še en svetnik (Udba) in velik prijatelj ter strankarski bandit Brede Jeklene Zaruznjene izvajala nezakonite stvari, kot piše tu, čeprav bogi reveži niso poznali zakonodaje:

Tretje podjetje, Dising, pa je bilo do januarja letos v solasti Dušana Moljka. Moljk je bil občinski svetnik v prejšnjem sklicu, torej med leti 2006 in 2010, kot član stranke SD. Zanimivo je, da je prvo nakazilo občine podjetju Dising sovpadalo z mesecem izvolitve Igorja Kolenca na mesto župana občine, pred tem pa podjetje z občino ni poslovalo. Občina je torej kršila določbo ZInPK, da s podjetjem v lasti nekdanjega funkcionarja občine ne sme poslovati še leto dni po sestopu s funkcije. Tako občina z Disingom ne bi smela poslovati do novembra 2011. Od novembra 2010 do novembra 2011 je sicer Dising od občine dobil za 16.600 evrov poslov na področju intervencijskih gradbenih del za poslovne prostore in stanovanja v lasti občine, do danes pa kar za slabih 40.000 evrov.

Kot pojasnilo za nezakonito poslovanje so na občini za podcrto.si povedali, da omenjeni funkcionarji takrat niso dobro poznali zakonodaje in zato občine niso obvestili, da z njimi ne sme poslovati. Občina pa prav tako ni preverjala, ali s podjetji omenjenih funkcionarjev lahko posluje.
Miha |  10 .03. 2015 ob  21: 17
Člani Kluba gorskih kolesarjev Obala, kapo dol za narejeno in naj vam takšen vandalizem ne vzame volje, ni vredno!
@bigboss |  10 .03. 2015 ob  16: 41
po mojem si ti ziher hodil v šolo

:P
bigboss |  10 .03. 2015 ob  15: 03
nimas se kaj tu jokat., kdo je bil in zakaj in kaj so in kaj niso.. na svetu imas taksne in drugacne ljudi, celega sveta pa ne mores spremenit.. lahko samo:

1. bolje zavarujes svojo lastnino oz delo

2. dobis krivce, jih kaznujes in upas, da bo nekaj casa trajalo

to je to
izolja |  10 .03. 2015 ob  14: 56
ni kaj pričakovati od žalostne večine izolskih najstnikov, ki v trenerkah in s kapucami na glavah ponoči postopajo po temnih ulicah...
ograja |  10 .03. 2015 ob  11: 52
ista scena je bila v kopru na skate parku(ko je še bil), s tem, da tam ni bilo niti zagotovljene ograje, tako da je blo po vsakem vikendu od razbitega stekla, poškodovanih objektov, smeti itd. Pol pa ljudje krivijo skejterje in kolesarje, ki so s svojim trudom in denarjem to vzdrževali in čistili za takimi (se opravičujem za izraz)kreteni...
ma koša |  10 .03. 2015 ob  11: 03
-13
kaj uno v luciji ni bike park? zakaj pišete prvi v naših krajih, če pa to ni.. mogoče največji... sicer pa... svetujem članom kluba manj jokanja..
grtterggsdju |  10 .03. 2015 ob  10: 05
in potem se vprasas zakaj bi naredil nekaj 'v dobrobit vseh'. kamere in mastno zaracunana vstopnina je edini nacin, da bi znali ljudje cenit. fuj, v kaki družbi živimo!
Biker |  10 .03. 2015 ob  09: 12
Kako je folk nevoščljiv....
1