KOGA JE KLICAL LOBIST HRVAŠKE VLADE, DA BI 'PRITISNIL' NA SLOVENSKE NOVINARJE: Sklad, ki je pred dvema letoma hotel kupiti Pop TV, a se je izjalovilo

Slovenija

Po poročanju portala Siol je lobist hrvaške vlade Ivan Tolj poklical direktorja ameriškega finančnega sklada KKR za Evropo, Luda Bammensa. Gre za sklad, ki je imel do lanskega leta v lasti večino medijske skupine United Group, je pa tudi lastnik hrvaške televizije Nova TV in balkanske televizijske mreže N1. Pred dvema letoma sta KKR in United Group želela kupiti slovenski Proplus, ki je lastnik Pop TV in Kanala A, vendar nista dobila soglasja.

Frančiškanski duhovnik in vodilni predstavnik avstrijske Styrije na Hrvaškem, Ivan Tolj (na sliki levo) naj bi poklical direktorja ameriškega finančnega sklada KKR za Evropo, Luda Bammensa (na sliki na sredini). Predsednik uprave KKR David Petraues (na sliki desno) je nekdanji direktor ameriške obveščevalne službe CIA in nekdanji general ameriške vojske.

Kot še poroča portal, je predsednik uprave KKR David Petraues, nekdanji direktor ameriške obveščevalne službe CIA in nekdanji general ameriške vojske.

Kot smo že poročali, se je včeraj sestal svet za nacionalno varnost, ki ga je sklical premier Marjan Šarec. Hrvaško je pozval, naj se vzdrži dejanj, ki so v nasprotju z vrednotami EU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija