KOČEVAR KAR VSEM ODGOVORIL NA ANONIMKO: "Znašli smo se pod pritiski 'od zgoraj'"

Piran

Na medije, piransko občino in druge pristojne institucije je bila danes zjutraj naslovljena anonimka, v kateri je avtor opozoril na črnogradnjo v Ulici Ivana Regenta v Piranu. Ta, po njegovih besedah, ne samo da kazi okolico, temveč je zanjo tudi nevarna, občina pa tišči glavo v pesek. Kmalu je z občinskega urada prispel odgovor na omenjeni anonimni dopis, v katerem je pošiljatelj razkril zaskrbljujoče stanje na piranski občini.

Ulica Ivana Regenta v Piranu, na kateri naj bi stala črnogradnja (fotografija je simbolična). Desno zgoraj: Boris Kočevar z občinskega urada za okolje in prostor

Anonimni pisec je v elektronskem dopisu opozoril, da črnogradnje na Ulici Ivana Regenta ni mogoče legalizirati, saj da je njen obseg presegel pozidanost parcele. "Lahko vas je sram, vsak dan se vozite mimo te gradnje in grejete stole, za katere plačujemo mi občani," je bil kritičen do mestnih oblasti. Kot je pojasnil, ima stavba številne nepravilnosti, med drugimi neustrezen naklon strehe ter nelegalno zgrajene balkone, zunanje stopnišče in bazen.

Okolica bazena naj ne bi bila zavarovana v času gradnje, zato naj bi na cestišče, po katerem se vozijo otroci v šolo in vrtec, odpadal material. Bazen je po njegovih besedah oddaljen od ceste samo en meter. "Voda bo špricala po cestišču na najbolj nevarnem ovinku, na katerem je bilo že mnogo nesreč". Kot je še zapisal anonimnež, naj bi občina črnograditelju obljubila celo parkirišče in da bi mu omogočili dostop do parkirišča  naj bi sledilo celo rušenje pločnika. Kot je še zapisal, bi po gradnji sodeč tam lahko "kasneje nastal most do hiše ali pa krožišče".

Na njegovo pisanje se je po elektronski pošti danes zjutraj odzval Boris Kočevar z občinskega urada za okolje in prostor. Ta je v svojem sporočilu, ki ga je razposlal tudi na naslove medijev in pristojnih, razkril, da so se uradniki na občini znašli pod pritiski. "Dodeljevanje takšnih zemljišč smo kot uradniki v preteklosti, kljub temu da je to popolnoma v nasprotju z urbanističnimi načeli in pravili, že izvajali in to samo zaradi pritiskov od 'zgoraj' in ne bo odveč tudi ugotavljanje, kdo v naši hiši nas 'sili' v takšno početje," je bil jasen Kočevar, ki se sicer strinja, da bi morali v zgoraj opisanem primeru nemudoma ukrepati.

Odgovor, ki ga je posredoval Kočevar.

"Če pa ne bomo reagirali in bomo s postopki nadaljevali, bo več kot očitno, da se s početjem stranke (domnevnega črnograditelja, op. a.) strinjamo in jo podpiramo. V takšnem primeru pa bodo očitki prijavitelja več kot upravičeni in utemeljeni. Zase lahko samo potrdim in tudi dokažem, da nisem asistiral in tudi ne bom, ker je to v nasprotju z mojim prepričanjem. Se pa seveda vse skupaj da preveriti in ugotoviti, kdo tukaj 'drži štango'," je zaključil Hočevar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  24 .03. 2019 ob  18: 04
-1
Ena črna gradnja več ali manj v občini Piran naj ne bi smela biti problem, če sama občina podpira tovrstno nezakonitost! Tista črna gradnja v Sečovljah bo kmalu, če ženi, legalizirana!
solinar |  22 .03. 2019 ob  15: 37
18
G. Kočevar, kot bivši inšpektor, kot uradnik občine Piran in nazadnje kot občan, kje ste bili do sedaj?
Če vas je strah, poznamo za te stvari tudi anonimnost.