KOBILARNA LIPICA DOBILA NOVEGA DIREKTORJA: Vodenje bo septembra prevzel Matej Oset

Slovenija

Vodenje Holdinga Kobilarna Lipica bo 3. septembra prevzel Matej Oset, je včeraj na izredni seji sklenil nadzorni svet družbe. Oset, ki so mu nadzorniki vodenje holdinga zaupali za pet let, bo na tem mestu nasledil Lorelo Dobrinja, ki zdaj kobilarno vodi kot v.d. direktorice.

Oset je nadzorni svet kobilarne prepričal s svojimi dosedanjimi izkušnjami na področju izvajanja investicij, dela s kadri, vodenja in povezovanja večjih deležnikov, ključna pa je bila njegova predstavitev vizije upravljanja in strategije razvoja holdinga, njegovih odvisnih družb v povezavi s sodelovanjem z lokalno skupnostjo in širšim območjem znotraj in zunaj Slovenije, so sporočili z gospodarskega ministrstva.

Oset je 51-letni diplomirani inženir živilske tehnologije, trenutno zaposlen kot direktor oskrbovalne verige v Pivovarni Laško Union, javnosti pa se bo predstavil predvidoma konec avgusta. Takrat bo na novinarski konferenci namreč predstavil vizijo Holdinga Kobilarna Lipica.

Nadzorni svet Holdinga Kobilarna Lipica je razpis za direktorja holdinga objavil 2. julija, do 15. julija je v roku na razpis prispelo 10 vlog, od teh je bilo devet primernih; nekaj kandidatov so sicer pozvali k dopolnitvi vlog. Minuli petek so z osmimi kandidati - eden namreč ni dopolnil vloge - potekali pogovori, nadzorniki pa so na tej osnovi določili ožji izbor treh kandidatov. O primernosti omenjenih treh kandidatov so nadzorniki razpravljali in glasovali včeraj.

Oset bo na čelu holdinga nasledil Dobrinjo, ki od lanske jeseni, ko se je kobilarna organizacijsko prenovila in je zaživel holding, vodi kot v. d. direktorice. Dobrinja je kobilarno vodila tudi pred tem, takrat kot javni zavod Kobilarna Lipica.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija