KOBARIDČANI SO SI ODDAHNILI: "Požar ni ponovno vzplamtel" (FOTO)

Kronika

V torek zvečer so zaključili gašenje požara na pobočju Matajurja nad Starim selom pri Kobaridu. Kot je povedal poveljnik štaba Civilne zaščite (CZ) Občine Kobarid Aleksander Vončina, sta helikopterja zvečer odletela nazaj na Brnik, danes do poldneva pa so pustili le še bazene, kjer sta polnila košare z vodo, saj je požar pogašen.

Pri gašenju je pomagal tudi dež, ki je nepričakovano padal v jutranjih urah. Požarišče bodo do nadaljnjega tako le opazovali.

"Zjutraj se je sicer še malce kadilo, sedaj pa dima na požarišču ni več opaziti. K temu je nekoliko pripomogel tudi dež, sedaj pa piha ob pobočju vzgonski veter, vendar očitno požar ni ponovno vzplamtel," je povedal Vončina.

Gasila sta lahko le helikopterja, saj se na strmem in nedostopnem terenu ni dalo gasiti drugače. Pri intervenciji je sicer sodelovalo 25 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Kobarid, Breginj, Drežnica, Tolmin in Bovec. Njihovo delo je bila predvsem pomoč pri zajemanju vode helikopterjev.

V torek je okoli 4. ure namreč najverjetneje strela med nevihto zanetila požar na zelo strmem in neprehodnem terenu na pobočju Matajurja. Gorelo je na približno hektar in pol do dveh hektarov velikem območju, kjer je precej skalovja, tam raste le trava, nekaj podrasti in posamezna drevesa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija