KO SE DOBROTA POVRNE: Upokojenec posvojil agresivno psičko, ona mu je rešila življenje (FOTO, VIDEO)

Svet

Obstaja veliko zgodb o tem, kako so psi na različne načine reševali življenja svojih lastnikov, toda ta, ki prihaja iz New Jerseyja, je res ganljiva. Upokojenec Brian Myers je namreč januarja letos doživel možgansko kap. Bil je doma čisto sam, ko se je kar naenkrat zgrudil na tla. Leve strani telesa ni več čutil, ni se mogel premikati. Da se zgodba ni končala tragično temveč srečno, se gre zahvaliti njegovi posvojeni psički Sadie.

Upokojenec je nemočno ležal na tleh in ni vedel, kaj naj stori. Toda Sadie je takoj ugotovila, da je nekaj narobe. Prišla je do njega in sprva le tiho cvilila. Brian jo je pobožal z desno roko, da bi jo pomiril in razmišljal, kaj naj stori. In potem se mu je posvetilo: prijel jo bo za ovratnico.

Pametna psička je vedela, kaj mora storiti. Začela ga je vleči do skoraj pet metrov oddaljene komode, kjer je bil njegov mobilni telefon. Ni mu jasno, kako je vedela, da ga mora povleči ravno tja. Ustavila se je šele, ko je z desnico lahko segel po mobilnem telefonu in poklical pomoč.

Takoj je prispelo reševalno vozilo. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ga je zadela možganska kap, in rekli, da mu je Sadie rešila življenje. V naslednjih mesecih je hodil na terapije, ki so mu povrnile velik del gibljivosti. Takoj, ko si je dovolj opomogel, se je srečal s svojo ljubljeno psičko, ki jo je do takrat varoval njegov brat.

Pri tej zgodbi je najbolj posebno to, da je Sadie v zavetišču slovela po agresivnosti. Potem ko jo je prejšnji lastnik po petih letih skupnega življenja zapustil, je zamenjala kar tri zavetišča. Nihče je ni hotel. Dokler ni prišel Brian in se odločil, da jo posvoji.

Nekaj ​​mesecev kasneje mu je ona rešila življenje. Je zgodba lahko še lepša? Da. Zavetišče je sprožilo akcijo zbiranja sredstev. Zaposleni v zavetišču so se odločili pomagati upokojencu. Zbrali so približno 12 tisoč evrov za njegovo rehabilitacijo, pa tudi za Sadiejine stroške. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija