KO JE ORBAN GLAS RAZUMA? EU si je streljala v pljuča in se zdaj bori za zrak

Svet

Madžarski premier Viktor Orban je bil danes znova kritičen do sankcij, ki jih je EU uvedla proti Rusiji zaradi njene invazije na Ukrajino. Prepričan je, da sankcije škodujejo evropskemu gospodarstvu bolj kot Moskvi, poleg tega ne prispevajo h končanju vojne v Ukrajini.

Orban je v današnjem pogovoru za javni radio Kossuth dejal, da sankcije proti Rusiji ne bodo pomagale Ukrajini, temveč bodo uničile evropsko gospodarstvo. Bruselj je pozval, naj končno "dojame, da so naredili napako" in da sankcije trenutno bolj prizadenejo Evropo kot Rusijo.

"Mislili so, da bodo lahko vojno skrajšali s sankcijami, ker bi oslabitev Rusije prinesla hitre rezultate, vendar vojna še naprej traja," je dejal po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI.

Po Orbanovih besedah je jasno, da si je EU "streljala v pljuča in se zdaj bori za zrak". "V začetku sem mislil, da smo sami sebi streljali v nogo, a sedaj je jasno, da si je evropsko gospodarstvo streljalo v pljuča in se zdaj bori za zrak," je dejal madžarski premier po poročanju Reutersa.

BONUS VIDEO: Iščete obrtnika za kakšno popravilo?

"Medtem ko Evropa izgublja, ZDA niso med poraženci. Namesto tega so bili ameriški poslovneži, kot je George Soros, med vojnimi dobičkarji," je dejal glede zmagovalcev in poražencev ukrajinske vojne, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Orban je tudi prepričan, da je evropska zgodovina vstopila v "obdobje vojne" in ljudje se bodo morali boriti za stvari, ki so jih doslej jemali kot samoumevne.

"Nihče si 24. februarja ni mislil, da vojna med Ukrajino in Rusijo ne bo le spopad, temveč bo pomenila konec enega obdobja in uvod v novo obdobje vojne v evropski zgodovini," je opozoril. Razen na frontah se vojna bije tudi v svetovnem gospodarstvu, še posebej pa v evropskem gospodarstvu, kar kažejo naraščajoče cene energentov.

Ena "velika bitka" se bo vodila za energetske vire in življenjske stroške, druga pa bo verjetno "boj za delovna mesta", saj politika sankcij in vojna potiskata evropsko gospodarstvo v recesijo, je še opozoril madžarski premier.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  15 .07. 2022 ob  19: 06
-9
O ubogi Orban, se je vpregel na Putinovo karavano štroncad.
Ti pajaci nas na vsak način prepričujejo, da sankcije ne delujejo in da škodijo nam.
Seveda škodijo tudi nam, saj smo oboji v vojnem stanju, toda... he he tu pa je faktor časa, ki je na naši strani.
Zahodni svet se bo pač v nekaj letih znašel in našel druge vire.
Rusija pa ima že sedaj veliko težav, o katerih skrbno molči.
Ruska težka industrija je praktično likvidirana.
Primanjkuje jim npr. krogličih ležajev, kar onemogoča izdelavo in popravljanje tankov.
Enako je v letalski in avtomobilski industriji.
Žiijo na zalogah , ki pojenjajo.
Sberbank doživlja mali kaos zaradi nezanesljivosti bančnih kartic.
Ravno tako tudi pri njih hitro rastejo cene hrane in zdravil in brezposelnost je vedno večja.
Toda oni so v povprečju precej bolj revni kot mi.
Lahko je kazat ruske oligarhe, ki se kljub sankcijam bahajo z milijoni.
Navadni ljudje bodo še kako občutili to Putinovo norost.
manemebasat |  15 .07. 2022 ob  17: 06
Unicenje evropskega gospodarstva je nacrtovano. Vse po planu agende 2030. Cisto ni ni slucajnost. Ne covid, koze, vojna, energetska kriza in spet covid na jesen, pomanjkanje energentov, hrane bi zmanjkivalo, lakota, internet bodo ugasnili, pobili bodo polovico svetovne populacije in prezivele zasuznjili. Samo stani pa gledaj!
hribi |  15 .07. 2022 ob  15: 40
13
Ma kaj ta tip je edini ki razume ali je edini ki si upa povedati?