KO GOZD NI VEČ ZANIMIV: Posneli medveda med sprehodom po ulicah italijanskega mesta (VIDEO)

Svet

Na spletu je zaokrožil posnetek medveda, ki se je v italijanski pokrajini Trentino odločil za nedeljski večerni sprehod po središču mesta Male v Val di Sole.

Medtem ko je v kraju potekala vaška zabava ob koncu šolskega leta, so okoli druge ure zjutraj opazili medveda na ulicah. Na posnetku je videti nekoliko dezorientiran, a ne prestrašen. Avtor posnetka je zapisal, da je na ulicah odmevala živa glasba, obiskovalci so uživali na stojnicah, prisotnih pa je bilo tudi veliko otrok.

Tudi iz bližnjega kraja Bozzana so pred tednom dni poročali o medvedu, ki naj bi se gibal v bližini volišča

 

???? ⚠️ Questa notte, verso le 2, un orso si aggirava nel centro abitato di Malé, mentre il paese era in festa. C'era vita ovunque: musica dal vivo, bancarelle e tanti ragazzi per le strade. Ditelo agli animalisti da salotto: fuori dal suo habitat, l'orso è un pericolo, una potenza letale. Sotto la pelliccia morbida e il musetto simpatico, l'orso rimane un predatore feroce. ???? #AttenzioneOrso #Pericolo #Malé

Objavil/a Claudio Cia dne Sobota, 15. junij 2024

Prisotnost medvedov v mestih Val di Sole v Trentinu narašča, zato občina Male poziva k nujnim ukrepom, da bi preprečili morebitne boleče in dramatične incidente v prihodnosti.

V isti dolini je medved pred časom napadel 26-letnega tekača Andrea Papija v gozdovih nad Caldesom, kar je privedlo do njegove smrti.

Na Trentinskem, kjer je medved lani ubil tekača, so nedavno sprejeli predlog za omejitev širjenja populacije medvedov. Ta predvideva možnost, da bi letno odstrelili do osem medvedov. Trenutno jih je na območju glede na ocene več kot 100. Predlog mora sicer potrditi še deželni svet.

Tovrstnim ukrepom sicer nasprotujejo aktivisti za zaščito živali, ki so v nedeljo v okviru protestne akcije zapluli po reki Adiži skozi Verono ter s transparenti opozarjali na "kriminalizacijo medvedov".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija