KNJIŽNICA NA PLAŽI OD PIRANA DO ANKARANA: Vsak dan na devetih lokacijah

Koper

Knjižnica Koper, Mestna knjižnica Izola, Mestna knjižnica Piran in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem se s poletjem vračajo na kopališča vseh štirih obalnih občin s projektom Knjižnica na plaži. Obiskovalcem slovenskih obmorskih kopališč bodo tako znova pri roki knjige in drugo knjižnično gradivo, pri čemer velja izpostaviti, da lahko knjižnico na plaži brezplačno uporabljajo prav vsi obiskovalci, ne le člani omenjenih knjižnic.

Knjižnic na plaži bo letos osem, bralcem bodo dostopne v Mestnem kopališču Koper, Kopališču Žusterna, kjer bosta odprti dve (na starem in novem delu plaže), dve bosta na Centralni plaži Portorož, kopališču Valdoltra v Ankaranu, v Simonovem zalivu - Arheološki park in na mestni plaži Svetilnik v Izoli. Knjižnica na plaži bo povsod, razen v Arheološkem parku, zaživela 1. julija med 10. in 18. uro. Obiskovalci si bodo knjige lahko izposodili vsak dan.

V Arheološkem parku bo knjižnica na plaži odprta že od 27. junija, delovala pa bo po urniku odprtosti parka, in sicer od torka do nedelje, med 8.00 in 12.00 uro ter med 16.00 in 21.00 uro, vse dokler bo Arheološki park odprt za obiskovalce.

V parku se bosta odvili dve srečanji bralnega kluba izolske knjižnice - Kira knjiga, ki ga vodi Diana Pungeršič. Poleg tega bo v Izoli vsak dan ob 11.00 uri potekala tudi pravljica za otroke. Prav tako različne aktivnosti pripravljajo v Knjižnici Koper in Knjižnici Piran, zato jim sledite.

Že tradicionalno bo odprta tudi deveta lokacija knjižnice na plaži v Novigradu.